Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Імідж України - ніщо. Нічого хорошого про неї не пишуть

Понеділок, 8 липня 2002, 16:56
Більшість - 79% - іноземних політичних діячів, провідних журналістів і бізнесменів розцінюють міжнародний імідж України як негативний, а 77% вважають, що Україна робить дуже мало для його поліпшення.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного австрійськими компаніями M.I.P. і компанією Tronfaelds на замовлення всеукраїнської добродійної громадської організації Місія "Україна - відома". Дослідження проводилися з листопада 2001 року по лютий 2002. У них брали участь 1,5 тис. відомих політичних діячів, ведучих журналістів, а також представників керівництва великих міжнародних корпорацій з 19 країн - 15 країн-членів Ради Європи, а також Швейцарії, Норвегії, США і Канади.

Згідно з опитуванням, 81% респондентів вважають, що західне суспільство дуже мало знає про Україну. При цьому 21,5% опитаних вважають, що Україна є країною з багатообіцяючим майбутнім, 68,6% - з великим економічним потенціалом.

Разом з тим, 44,6% опитаних назвали Україну політично нестабільною країною, 64,5% - упевнені, що країни заходу повинні збільшити свої зусилля і допомогу для розвитку України. Понад половину респондентів - 59,5% - вважають, що в Україні не дотримуються права людини, 52,1% - упевнені, що в Україні не забезпечена особиста безпека.

Три чверті (76%) опитаних вважають, що економічному розвитку України перешкоджають бюрократія, 62,8% висловили думку, що в Україні істотну роль в економічному житті грає тіньова економіка.

Згідно з висновками за результатами досліджень, головною причиною переважання негативних оцінок міжнародного іміджу України є відсутність іншої інформації, крім скандальних історій, що отримали широке висвітлення в міжнародній пресі. Той факт, що головним результатом опитування є відсутність інформації про країну, дозволяє говорити про можливість створення ефективного і позитивного каналу інформації, який зможе переважити існуючий негативний вектор самооцінок.

Фахівці також вважають, що без цілеспрямованих зусиль України по зміні якості її міжнародного іміджу його динаміка в позитивну сторону представляється проблематичної.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:57
У Криму пролунали вибухи. Міст перекритий
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
22:29
фото, оновленоУ Києві невідомі представилися "від Карася" і погрожували військовому Сергію Гнезділову. Карась каже про ненависть в його бік
Усі новини...