Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перший позов по слідах Львівської трагедії – на 350 тисяч гривень

Понеділок, 12 серпня 2002, 13:14
Через два тижні після катастрофи літака на авіашоу у Скнилові неподалік Львова з'явилася перша позовна заява. Батько одного з загиблих вимагає від міноборони відшкодувати моральні та матеріальні збитки.

У Стефана Козака під час авіакатастрофи на Скнилові загинув син Григорій, 1978 року народження, майстер спорту з боксу. Козак звернувся до Генеральної прокуратури України з заявою про намір судитися з міністерством оборони. Він планує також розпочати судовий процес проти міністерства охорони здоров'я та Львівської облдержадміністрації.

Моральну та матеріальну шкоду, завдану цими трьома структурами, позивач оцінює в 350 тисяч гривень. У Львівському обласному суді повідомили, що за фактом загибелі родичів надійшло ще кілька позовних заяв з вимогою матеріальної компенсації.

Втім, як стверджують юристи, всі ці позови розглядатимуться лише після судового вироку за результатами розслідування державної слідчої комісії щодо винних в авіакатастрофі. Поки що ж сім"ям загиблих держава надала лише по дві тисячі гривень на організацію поховань.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування