Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У четвірки ще немає сценарію революції

Середа, 14 серпня 2002, 18:34
Політичний координатор блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний заявляє, що опозиційна четвірка поки не домовилася, в якій формі відбуватиметься осіння акція протесту.

"Це справа наступних зустрічей і домовленостей в межах четвірки, оскільки на усі ці питання остаточні відповіді не дано", - сказав Безсмертний в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, текст якого розміщений на сайті "Нашої України".

Водночас, на думку політкоординатора "Нашої України", відсутність такої домовленості є "абсолютно нормальним, оскільки штаби і центри розробляють найрізноманітніші варіанти поведінки у той чи інший момент".

Відповідаючи на питання про те, чи не може так статися, що "Наша Україна" використає акцію протесту лише для тиску на президента Кучму для формування уряду, Безсмертний зазначив: "Мені сьогодні важко говорити, як будуть розвиватися події восени, і чи відбудеться акція, бо пророкувати той чи інший розвиток подій було б занадто складно і примітивно в цій ситуації".

На думку Безсмертного, також "складно говорити сьогодні" і про те, як поведе себе увесь склад "Нашої України" під час акції. "Це дуже складна політична структура, однак я свою позицію висловив, і я від неї не відступатиму".

В інтерв'ю Бі-Бі-Сі Безсмертний висловив стурбованість тиском влади по відношенню до народних депутатів: "Коли людей примушують писати заяви про вихід, зокрема, із фракції "Наша Україна" - просто адміністративними засобами, за допомогою податкової адміністрації, органів внутрішніх справ - усе це накаляє ситуацію і вимагає від опозиції адекватної оцінки".

"Днями до мене надійшла інформація про те, що один із депутатів нашої фракції змушений був звертатися за допомогою, оскільки усіх його колишніх колег на підприємстві, де він працював, затримують і зобов’язують, аби вони вплинули на цього депутата. Усе це говорить про те, що влада ніяк не може заспокоїтись, що фракція тримається, що вона працює, розвивається".

Коментуючи заяву лідера КПУ Петра Симоненка про передумови участі комуністів у осінніх акціях протесту, Безсмертний назвав це "роботою тих, хто вже почав працювати проти скоординованих дій в межах четвірки". "Знаючи, наскільки комунікують окремі представники різних кабінетів державників із представниками чотирьох політичних сил, я можу передбачати, що такі комунікації десь відбулися. Заяви лідерів КПУ – зайве тому підтвердження. Але допоки я не зустрінуся із Петром Миколайовичем та іншими представниками четвірки і не почую особисто їхні висловлювання, я не можу в повній мірі довіряти інформації у засобах масової інформації, оскільки багато з них сьогодні працює по заданій з вулиці Банкової схемі", - зазначив політкоординатор блоку Ющенка.

В той же час на питання про те, чи вичерпано усі можливості домовитися із президентом Кучмою, Безсмертний сказав: "Я думаю, що набагато більше, ніж будь-хто, знаю, хто такий Леонід Данилович Кучма і я розумію, як треба у цій ситуації діяти, щоб для держави була користь".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування