Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучму просять вгамувати Марчука в пошуках винних

Четвер, 15 серпня 2002, 12:35
Депутати Львівської міськради вимагають "відмежувати місцеву владу від справжніх винуватців" трагедії на авіашоу у Львові.

Майже сорок депутатів Львівської міськради оприлюднили в четвер звернення до президента України Леоніда Кучми і генерального прокурора Святослава Піскуна, а також до засобів масової інформації.

У документі стверджується, що голова державної комісії з розслідування причин трагедії у Львові, секретар Ради національної безпеки і оборони Євген Марчук "необ'єктивно і упереджено" зараховує місцеву владу до винуватців трагедії. Це звернення також підписав народний депутат Тарас Чорновіл.

Як підкреслюється в зверненні, "ініціатором і організатором проведення акції із святкування 60-річчя 14-го авіакорпусу на аеродромі "Скнилів" є військова частина №3822", що "підтверджується листами-звертаннями командуючого цим корпусом Сергія Онищенка до міського голови Львова".

"У цих листах Онищенко просить виділити кошти на проведення культурно-масових заходів у Палаці культури заводу ЛОРТА та на території містечка "Скнилів" (для виготовлення двох знамен, встановлення сцени, озвучення концертів, на закупівлю подарунків і грошові премії військовослужбовцям)", - відзначається в звертанні.

"Жодної згадки про авіашоу не міститься ні в розпорядженнях міського голови, ні глави облдержадміністрації", - підкреслюють автори документа. "У зв'язку з цим ми категорично наполягаємо відмежувати місцеві власті від справжніх винуватців катастрофи на авіашоу", - говориться в звертанні.

Його автори вважають, що "несправедлива і безпідставна травля місцевої влади, гра в політиканство, відволікають увагу від розв'язання насущних проблем, зокрема, пов'язаних з ліквідацією скнилівської трагедії, і встановлення її дійсних винуватців".

Станом на четвер постраждалими в трагедії на аеродромі "Скнилів" 27 липня вважається 241 особа, з них 83 дитини. Встановлений факт загибелі 76 осіб, в тому числі 27 дітей. Продовжується ідентифікація фрагментів тіл загиблих. У лікарнях залишаються 56 постраждалих, в тому числі 12 дітей. П'ятеро постраждалих - у важкому стані, одна жінка – в дуже важкому.

Інтерфакс-Україна

ВСЕ О КАТАСТРОФЕ ВО ЛЬВОВЕ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування