Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко залишається "крутим мужиком" і після зустрічі з Кучмою

П'ятниця, 16 серпня 2002, 11:58
Київський міський голова Олександр Омельченко заявляє, що його позиції щодо влади у Києві не змінилися. Про це він заявив журналістам у четвер, коментуючи на прохання журналістів нещодавню зустріч з президентом України Леонідом Кучмою.

Омельченко підкреслив, що доручення, яке отримано від президента, опубліковано в пресі. За словами київського мера і глави міськадміністрації, мова йде "про дублювання рішень виконавчої влади державної (в столиці) і виконавчого органу місцевого самоврядування".

За словами київського голови, у Києві згідно із законом про столицю органом виконавчої влади є Київська міська держадміністрація, яка "суміщає виконання функцій і місцевого самоврядування, і державних функцій ланки виконавчої влади".

"Точно виміряти, яких (функцій) більше, неможливо, але вони виконуються разом і паралельно в повному обсязі", - підкреслив мер.

За словами Омельченка, доручення президента "носить характер спрямування і нагадування", щоб такі виконавчі функції, які існують на сьогодні, збереглися стабільно і в майбутньому".

Мер також підкреслив, що його позиції щодо влади у Києві не змінилися, і були викладені в нещодавньому інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня". "Не можуть так швидко мінятися мої позиції протягом тижня", - відзначив він.

У інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" Омельченко заявив про свій намір зустрітися з президентом у зв'язку з розробленим проектом змін до закону про місто Києв і порушенням кримінальної справи за фактом зловживань і перевищення повноважень керівництвом київської міської влади.

Столичний мер розцінює цей законопроект як "провокацію", організовану проти нього певними політичними силами.

На цьому тижні Кучма доручив главі Київміськадміністрації вжити невідкладних заходів, спрямованих на припинення дій, які ведуть до руйнування єдиної системи і структури органів виконавчої влади, надмірної автономізації і дублювання функцій центральних органів виконавчої влади виконавчими структурами органів місцевого самоврядування, що, зокрема, має місце в сферах управління земельними ресурсами і приватизацією.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Тимошенко проти замаху на Омельченка

МЕР КИЄВА ПІДТВЕРДЖУЄ: ЗА НЬОГО ВЗЯЛАСЯ ГЕНПРОКУРАТУРА

Омельченка звільнять або як пенсіонера, або як корупціонера

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування