Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз не відпускає Симоненка з опозиційної четвірки

Середа, 7 серпня 2002, 14:29
Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз вважає "цілком прийнятними" принципові пропозиції Петра Симоненка, висловлені главою КПУ в спеціальній заяві про умови участі комуністів в осінніх акціях протесту.

На думку Мороза, ідеї Симоненка можуть бути предметом обговорення, тим більше, що "вони вже попередньо схвалені в політичній частині проекту угоди про спільні дії опозиційних фракцій парламенту та відображені в проектах законів, що вносяться на розгляд парламенту", передає слова Мороза прес-служба СПУ.

Мороз також повідомив, що ініціатори акцій, в тому числі і сам Симоненко, ніде не обговорювали кандидатур на різні посади і це не було умовою і метою спільних дій.

Лідер СПУ також повідомив, що Юрій Луценко, який фігурує у заяві Симоненка, висловлювався не щодо підтримки конкретної кандидатури на конкретну посаду, а щодо підтримки узгодженої кандидатури прем'єр-міністра як умови спільних дій і що такої узгодженості ще треба досягти.

"Мета [спільних дій опозиції] - змінити систему влади, допомогти президенту, як ключовій ланці системи, прийняти єдине вірне рішення - щодо відставки. При зміні системи влади відкриваються широкі можливості для реалізації перспектив різних кандидатів на різні посади, в тому числі й від комуністів. Але це не тема сьогоднішнього дня", - вважає Мороз.

Увагу преси до висловлювань комуністичного лідера Мороз пояснює тим, що зараз "чимало залежних від влади ЗМІ "полюють" за будь-яким словом, аби вбити клин поміж опозиційними силами".

Як повідомлялося, лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко виступив із заявою, в якій окреслив умови участі КПУ в осінніх "акціях громадянського протесту". Симоненко вважає недоцільним для опозиційних політичних сил на нинішньому етапі вирішувати питання "щодо будь-яких персоналій на можливих дострокових президентських виборах". Водночас, вважає він, "заклики лідерів правої опозиції до потенційних учасників акції "Україна після Кучми" прямо пов'язані з ідеєю обрання новим президентом Віктора Ющенка".

Українська правда

Читайте також:

Антикучмісти: перша ознака розвалу?

СИМОНЕНКО НАЗИВАЄ УМОВИ УЧАСТІ КОМУНІСТІВ В АНТИКУЧМІЗМІ

Тимошенківці знають, як влада провокуватиме опозиціонерів

Симоненко хоче перехитрити Кучму і стати його наступником?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування