Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Репортери без кордонів" приїдуть проконтролювати Піскуна

Четвер, 12 вересня 2002, 12:49
Делегація міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" у неділю, 15 вересня прибуде до України. За словами керівника організації Робера Менара, мета візиту - ознайомитися з ходом розслідування резонансної справи про загибель українського журналіста Георгія Ґонґадзе, який зник два роки тому.

На думку Менара, Україна не зможе "закрити" справу Ґонґадзе аж поки вона не буде остаточно з'ясована. Він вважає, що останнім часом відбулися певні зміни в ставленні державних органів до цієї справи, однак застеріг, що "йдеться тут лише про поверхові чи про докорінні зміни, лише про поліпшення іміджу країни за кордоном чи справді з'явилася воля до встановлення істини - все це з'ясується на місці, наприклад, за тим, як зустріне нашу делегацію генеральна прокуратура, і як вона реагуватиме на наші запитання".

"Репортери без кордонів" є офіційним представником сім'ї Ґонґадзе. Тому Менару буде дозволено ознайомитися з документами справи і експертизами так званого "таращанського тіла", які поки що не в повному обсязі відомі громадськості й родині Ґонґадзе. Робер Менар також зазначив, що численні свідки у справі, зокрема з українського міністерства внутрішніх справ, поки що не були опитані слідством.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування