Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НА БАНКОВІЙ РОЗРАХОВУЮТЬ, ЩО ЮЩЕНКО НЕ БРАТИМЕ УЧАСТІ В ПРОТЕСТАХ

Четвер, 12 вересня 2002, 19:40
Відомий український політолог, радник голови адміністрації президента Михайло Погребинський вважає, що розвиток подій 16 вересня, на яке опозиція запланувала масові акції громадянської непокори, залежить від позиції лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка.

Про це він заявив, виступаючи у четвер в Києві на семінарі для представників засобів масової інформації.

"Ющенко ще не визначився, наскільки активно він братиме в цьому участь: його аналітики вигадали форум, але якби ви подивилися на регламент цього форуму і порівняли з регламентом пленуму ЦК КПРС, ви побачили б, що регламент пленуму більш демократичний, ніж регламент форуму", - сказав політолог.

Погребинський висловив думку, що "активної участі" Ющенко в подіях 16 вересня не буде. "І виходити з цього процесу і приєднуватися до створення парламентської більшості він також не буде. Мені здається, що вони (оточення Ющенка) зацікавлені у продовженні цього на визначений час - тримати владу в напрузі ще два-три тижні", - сказав він.

При цьому, за словами Погребинського, в нього є відчуття: все не закінчиться 16-17 вересня, "тому що є спроби пролонгації напруженості у суспільстві".

В інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна Погребинський відзначив, що майбутні події "стануть іспитом для влади й опозиції". На його думку, цей іспит полягає в тому, наскільки вони - влада й опозиція - зможуть бути цивілізованими і готовими до демократичної взаємодії у складних умовах.

"Я вважаю, що лідери опозиції загнали себе в глухий кут, і наскільки вони зуміють із цього глухого кута вийти, настільки доросліше стане українське суспільство. Те ж саме стосується й влади: чи зможе вона діяти в рамках закону", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування