Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма дав Кінаху завдання забезпечити у країні реприватизацію

Субота, 21 вересня 2002, 18:08
Президент України Леонід Кучма доручив Кабінету міністрів розробити і у встановленому порядку внести на розгляд парламенту законопроект про реприватизацію.

Цей документ повинен встановити "порядок повернення до державної власності майна і корпоративних прав неефективно працюючих підприємств на умовах, адекватних приватизації", повідомила у суботу прес-секретар президента Олена Громницька.

Доручення віддане за підсумками робочої поїздки Кучми у Донецьку область 6 вересня нинішнього року.

Крім того, уряд зобов'язано відпрацювати заходи з погашення протягом 2003-2004 років заборгованість по заробітній платі і соціальним виплатам за 1996-2000 роки працівникам вугільної галузі, в тому числі і із залученням бюджетних коштів.

Згідно з дорученням, Кабінет міністрів, Донецька обладміністрація, Державна податкова адміністрація і Державна митна служба України повинні розробити заходи по стабілізації фінансово-економічного стану ВАТ "Макіївський металургійний комбінат".

У цих заходах повинні бути передбачені реструктуризація підприємства, фінансові джерела для покриття витрат, пов'язаних з передачею у комунальну власність підприємства житлового фонду, що знаходиться на балансі та інших об'єктів соціальної інфраструктури, а також розв'язання проблем, пов'язаних зі звільненням працівників.

Крім того, Кучма доручив уряду, міністерствам економіки і з питань євроінтеграції і закордонних справ відпрацювати питання відносно поглиблення співпраці України з ЮНІДО, зокрема, визначити перелік пріоритетних спільних проектів, де Україні відводилася б роль регіонального лідера, і внести відповідні пропозиції.

Це доручення віддане за результатами зустрічі президента з Генеральним директором ООН з промислового розвитку (ЮНІДО) Карлосом Магаріньосом.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування