Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Без "четвірки" парламент виявився недієздатним – Томенко

Четвер, 26 вересня 2002, 13:41
Парламентська більшість, створена на базі дев'яти пропрезидентських фракцій, не може фактично та ефективно працювати.

Так політолог Микола Томенко прокоментував на прохання УП засідання Верховної Ради у четвер, коли чотири опозиційні фракції – КПУ, СПУ, БЮТ та "Нашої України" – залишили сесійну залу, і після того депутати, які залишилися, не змогли прийняти жодного законопроекту.

"Важливість сьогоднішнього сесійного дня полягає у тому, що ліквідований міф, який тримався в українській політичній еліті ще з середини першої сесії Верховної Ради про те, що блок "Єдина Україна" та СДПУ(О) здатні створити парламентську більшість і діяти без "четвірки" як функціональний парламент", - зазначив Томенко.

"На сьогодні навіть формальна реєстрація 226 людей у залі не дає можливості приймати рішення, а отже парламент, де 9 фракцій представляють позицію органів виконавчої влади ніколи не буде функціональним парламентом", зазначив директор Інституту політики.

Другим моментом, який на думку Томенка, є важливим у сьогоднішньому засіданні, це смерть політичного блоку "Єдина Україна". "Майже одночасно з провалом медведчуківської більшості, бо він був радником створення більшості без четвірки, завершилася історія блоку "Єдина Україна", - наголосив Томенко. -

"Сьогодні фракції "Єдина Україна" не існує, там 7 осіб. Унікальність моменту полягає у тому, що згідно з регламентом історичне слово про зникнення "Єдиної України" повинен сказати Литвин, як голова блоку. Саме це він повинен був зробити, правда ще раніше".

"І другий міф - про потужний блок "Єдина Україна", що закінчив своє існування. Власне, лідер цього блоку і оголосить про завершення його існування", сказав Томенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування