Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПРОВЕДЕННЯ ФОРУМУ НЕ ВИКЛЮЧАЄ УЧАСТЬ БЛОКУ ЮЩЕНКА В АКЦІЯХ 16 ВЕРЕСНЯ

Середа, 4 вересня 2002, 11:26
Народний депутат, лідер депутатської групи "Разом" (фракція "Наша Україна") Олег Рибачук заявляє, що проведення ініційованого "Нашою Україною" форуму демократичних сил не означає, що фракція не братиме участі в акціях протесту, запланованих на 16 вересня.

На прес-конференції у середу в Києві Рибачук розповів, що форум, що відтепер називається Народний форум "За демократичний розвиток України", проходитиме 14-15 вересня. Його метою має стати вироблення стратегії з подолання "кризи в Україні".

За його словами, до участі у форумі запрошені всі політичні партії, що брали участь у виборах.

Право голосу при ухваленні рішення форуму, матимуть представники органів влади, що обираються, зокрема, народні депутати, голови міських, сільських і селищних рад, представники обласних рад і президент України. Учасниками форуму також будуть представники громадських і профспілкових організацій, політичних партій і релігійних конфесій.

Крім делегатів у форумі братимуть участь гості, що не мають права голосу, а саме представники тих органів влади, що призначаються: Кабінету Міністрів, адміністрації президента, обласних держадміністрацій. Гістьми форуму будуть також представники ЗМІ, іноземних посольств і міжнародних організацій, представники діаспори.

До оргкомітету форуму і для особистої участі у його проведенні запрошені політики і громадські діячі: лідер БЮТ Юлія Тимошенко, Соцпартії Олександр Мороз, Компартії Петро Симоненко, президент асоціації міст України Олександр Омельченко, народні депутати Іван Плющ і Степан Гавриш (група "Демініціативи") та інші.

Блок "Наша Україна" в оргкомітеті форуму для збільшення представництва інших політичних організацій представлятимуть тільки його лідер Віктор Ющенко, а також Рибачук.

Акції протесту опозиції заплановані на 16 вересня - у річницю зникнення Георгія Гонгадзе. Основна вимога акції - відставка президента Леоніда Кучми.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування