Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волков хоче Кучму на третій термін

П'ятниця, 6 вересня 2002, 14:13
Народний депутат Олександр Волков висловлюється за переобрання Кучми на третій термін.

"Можу сказати з чистою совістю, не як депутат, а як громадянин: так, сьогодні для забезпечення політичної стабільності необхідно, щоб Кучма залишився на третій термін", заявив Олександр Волков в інтерв'ю "Київському телеграфу", яке опубліковане на "Версіях".

"Але, на мій превеликий жаль, Леонід Данилович сам зробив заяву про те, що він не буде балотуватися. В Україні складна ситуація, наростають регіональні протиріччя, і не допустити дестабілізації може тільки така людина, як Леонід Данилович", продовжує Волков.

На його думку, "одним з найбільш великих досягнень існуючої системи влади є те, що у нас не пролилася жодна крапля крові". "Саме президентська влада стабілізувала ситуацію і збалансувала стосунки між Заходом і Сходом. А прихід до влади як крайньо правих, так і крайньо лівих сил може привести до громадянської війни", переконаний депутат.

На його думку, "президент правильно зробив, коли оголосив про початок політичної реформи системи влади". "Леонід Данилович показав усій країні, що саме він є головним гравцем на політичній арені..."

Волков переконаний, що цей політичний крок був початий президентом "досить вчасно". "Ви подивіться: більшість депутатів, лідерів фракцій дотепер розгублені. Опозиція відверто не розуміє, як поводитися, вимагає дострокових виборів президента. А навіщо? Адже глава держави готовий до обмеження власних повноважень, підтримує ідею переходу до парламентської республіки. Це основні вимоги опозиціонерів".

Говорячи про Ющенка, Волков висловив переконання, що "якщо Ющенко стане прем'єром, це 99,9% гарантії, що він стане і президентом". Журналіст задав йому наступне питання: "Ви вважаєте, що нейтралізувати Ющенка як кандидата в президенти неможливо?". Відповідь депутат пролунала так: "Можна, але нема кому!".

Волков також вважає, що у нинішньої більшості, що збирається на базі 9 фракцій, "немає можливості реалізувати визначений курс без підтримки хоча б фракції Віктора Ющенка".

"Пропрезидентських депутатів мало – трохи більше 230. Я як один з фундаторів парламентської більшості-2000 знаю, що потрібен принаймні п'ятипроцентний запас. Тобто реально необхідно зібрати мінімум 250-255 депутатів. Варто враховувати, що чоловік 10-12 через ті чи інші причини на засідання парламенту не ходять. Тому я на тисячу відсотків упевнений: нинішня більшість існує лише на папері".

"Тому пропрезидентським силам доведеться вступати у переговорний процес з лідером "Нашої України". Інакше більшості як такої не буде, а відповідно, і конституційної реформи".

"Я знаю, що Ющенко – людина, з якою можна домовлятися. З ним треба сісти і чисто по-людськи поговорити, переконати, у чомусь піти назустріч. Не буде ніяких проблем", говорить Волков.

Характеризуючи нинішню політичну ситуацію, Волков заявив, що "політикум у ступорі". "І вийде він з нього не раніше 16 вересня. Усі поки чекають, яку позицію займе лідер "НУ" і тільки після цього стануть робити висновки про готовність (неготовність) ВР до поступового переходу до нової моделі влади".

Народний депутат Олександр Волков – колишній помічник і позаштатний радник президента. На думку спостерігачів, зараз він втратив свій колишній вплив в оточенні Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування