Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмістська більшість вирішила блокуватися з Тимошенко

Понеділок, 9 вересня 2002, 12:01
Представники дев'яти парламентських фракцій, які ініціювали створення більшості у Верховній Раді, збираються провести в понеділок переговори з цього питання з фракціями Блоку Юлії Тимошенко і "Нашою Україною".

Як повідомив в понеділок у Києві лідер фракції ПППУ-"Трудова Україна" Сергій Тігіпко, якщо вдасться домовитися з представниками БЮТ, то переговори з ними можуть відбутися вже цього дня.

За словами лідера фракції "Аграрії України" Катерини Ващук, якщо в понеділок лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко повернеться з поїздки до Києва, то в цей же день з ним також пройдуть переговори про створення більшості.

Лідер депутатської групи "Народовладдя" Богдан Губський, коментуючи засідання координаційної ради 9-ти фракцій, яке відбулося в понеділок, повідомив, що на засіданні учасники погоджували позиції щодо порядку денного роботи Верховної Ради.

Він також зазначив, що документи про створення більшості, зокрема, угода і положення про парламентську більшість, перебувають в стадії розробки. "Головне - створити більшість", - підкреслив він, зазначивши, що "створення більшості дасть можливість ефективно працювати Верховній Раді".

Губський також підтвердив, що переговори 9-ти фракцій про створення більшості ведуться з усіма іншими фракціями і групами в парламенті України.

На думку лідера депутатської групи, ідеальним варіантом було б створення більшості "на основі 9-ти фракцій-ініціаторів плюс фракція "Наша Україна", що дало б можливість набрати понад 300 голосів, що, в свою чергу, дасть можливість вносити зміни до Конституції України.

Губський також підкреслив, що координаційна рада 9-ти фракцій визначила ряд відповідальних людей, які проводять переговори з іншими фракціями, в тому числі і з фракцією Блоку Юлії Тимошенко.

У той же час партія "Батьківщина" заявила в понеділок, що БЮТ не збирається проводити будь-яких переговорів з "пропрезидентськими" силами про вступ фракції блоку до парламентської більшості.

У неділю Юлія Тимошенко разом з Олександром Морозом і Петром Симоненком у рамках підготовки акції "Повстань, Україно!" провела мітинг у Кіровограді.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування