Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не проти есдеків. Якщо вони не такі, як Медведчук

П'ятниця, 11 жовтня 2002, 12:02
Лідер "Нашої України" за те, щоб переговорний процес відбувався - якщо позиції опонентів змінюватимуться.

Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко в інтерв'ю Бі-Бі-Сі різко скритикував діяльність глави президентської адміністрації Віктора Медведчука, сказавши, що колись Леонід Кучма шкодуватиме, що призначив його на цю посаду.

"Те, що з приходом Віктора Медведчука Леонід Кучма створив біля себе фабрику, яка творить йому ворогів – це факт. Я йому про це говорив. Я казав: Леоніде Даниловичу, колись вам буде прикро за це. Але це вже не наша проблема і не наш вибір. Оскільки це є вибором президента, то, очевидно, у нього були підстави для такого вибору. Однак те, що з приходом Медведчука багато здорових економічних і політичних і соціальних рішень, які могли б бути прийняті, переходять у спекулятивну площину, непублічну, у площину "зіпсованого телефона", - я думаю, що це відчуває багато представників ділових, політичних кіл", - сказав Бі-Бі-Сі Віктор Ющенко.

Водночас, керівник "Нашої України" наголосив, що він не хоче, щоби складалося враження, що він персоніфікує проблему. Оскільки, вважає Віктор Ющенко, в Україні створено цілу систему, яка "дискредитує прозору економіку, прозору політику".

Лідер "Нашої України" сказав, що поки що він не має відповіді на запитання, чи припускає він у майбутньому співпрацю у Верховній Раді із фракцією об'єднаних соціал-демократів, однак зауважив, що усе залежатиме від переговорного процесу та від того, чи співпадатиме позиція фракції СДПУ(О) з позицією лідера цієї партії.

"Я чесно сказав колегам: якщо позиція СДПУ(О) лишатиметься такою ж до державних інтересів, якою вона є у діях керівництва цієї політичної групи, - з такими позиціями ми не погодимося. Але якщо позиції змінюватимуться, йтиме ревізія поглядів – я за те, щоб відбувався переговорний процес", - заявив Віктор Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування