Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучму судитимуть за 30-ма статтями Карного кодексу

П'ятниця, 11 жовтня 2002, 12:32
Трійка опозиційних лідерів Юлія Тимошенко, Олександр Мороз, Петро Симоненко надіслали офіційне запрошення президенту Кучмі на народний трибунал, який відбудеться в суботу в Києві.

Як йдеться у запрошенні, опозиція пропонує Кучмі "відповісти на звинувачення, які містяться у депутатських запитах, зверненнях громадян та засобах масової інформації".

Як повідомила на прес-конференції Юлія Тимошенко, вже на сьогодні юристами опрацьовані обвинувачення проти президента за понад 30 статтями Кримінального кодексу.

Лідер соціалістів Олександр Мороз повідомив, що опозиція звернулась до "найкращого адвоката, голови спілки адвокатів України Віктора Медведчука, щоб він провів кваліфікований захист і довів свій фаховий рівень".

Як уточнила Тимошенко, якщо президент не надішле свого адвоката, то йому запропонують захисника від опозиції.

Коментуючи обвинувачення, які будуть висунені президенту на трибуналі, Тимошенко сказала, що їх буде досить для порушення кримінальної справи проти президента. Це, за її словами, згідно із законом може зробити "будь-який чесний слідчий або суддя України".

Лідер комуністів Петро Симоненко також зазначив, що подібні трибунали пройдуть і в інших великих містах України, при цьому обвинувачення на адресу влади будуть висуватися з урахуванням місцевих особливостей.

Коментуючи можливість того, що до опозиції приєднається Віктор Ющенко, Олександр Мороз зазначив, що "контакти з "Нашою Україною" тривають". "У Києві вони дистанціюються від процедур, пов'язаних з акціями, а на місцях [активісти] беруть участь в мітингах".

Петро Симоненко назвав Ющенка "нестійким політиком", який своєю нерішучою позицією "відмовляється від свого гасла: "Не словом, а ділом".

У той же час Юлія Тимошенко сказала, що "не втрачає надію", що "Наша Україна" приєднається до акцій опозиції. Вона піддала критиці дії Ющенка зі створення більшості з пропрезидентськими фракціями: "Створення такої коаліції – це по суті реабілітація Кучми, його стабілізація".

Прогнозуючи здатність опозиції домогтися своєї мети, Тимошенко зазначила, що "через півроку можуть бути намічені" президентські вибори.

Опозиція організовує акцію протесту "Народний трибунал", який повинен початися 12 жовтня о 14 годині на Європейській площі. Збір прихильників антипрезидентських сил - о 13 годині: комуністів - на Арсенальній площі, соціалістів - біля пам'ятника Шевченку, БЮТ - на Софіївській площі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування