Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція закликає киян не порушувати закон 12 жовтня

П'ятниця, 11 жовтня 2002, 18:12
Міліція закликає киян і гостей міста утриматися від масових акцій, намічених на 12 жовтня, оскільки їхнє проведення порушує рішення суду.

"Ми звертаємося до громадян України для того, щоб вони не брали участь у масових заходах у Києві. У той же час ми сподіваємося на здоровий глузд і врівноваженість організаторів і тих, хто усе-таки вирішить приєднатися до акцій", - сказав у п'ятницю на брифінгу заступник держсекретаря МВС Валерій Варенко.

За словами Варенка, працівники правоохоронних органів будуть діяти у суботу у рамках законодавства. Ще в місцях збору колон учасників акції міліція і судові виконавці будуть попереджати людей про те, що проведення акції порушує закон, сказав він. У випадку якщо закон усе-таки буде порушений, будуть складатися адміністративні протоколи і при наявності підстав порушуватися кримінальні справи.

Варенко повідомив, що оскільки суд заборонив проведення акцій, міліція не буде перекривати рух на центральних вулицях Києва.

Відповідаючи на питання журналістів, чи буде застосовувати міліція силу у випадку, якщо учасники акції перекриють рух на вулицях, Варенко відповів: "Ми будемо діяти в залежності від ситуації, адекватно діям учасників акції".

Варенко не став називати точну цифру працівників міліції, що буде забезпечувати правопорядок у суботу в Києві. За його словами, кількість співробітників міліції буде залежати від кількості людей, що візьмуть участь в акціях, повідомляє Інтерфакс-Україна.

А тим часом опозиція не відмовиться від проведення завтрашньої акції на Європейській площі, незважаючи на заборону Шевченківського місцевого суду Києва.

Про це повідомив UNIAN член СПУ Юрій Луценко. За його словами, акція проходитиме у рамках зустрічі народних депутатів з виборцями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування