Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шведські "друзі" радять Кучмі не продавати зброю та знищити корупцію

Середа, 16 жовтня 2002, 14:15
Заборонена торгівля зброєю, ситуація з мас-медіа та корупція - головні перешкоди України для зближення з Європейським Союзом. Так вважає прем'єр-міністр Швеції Горан Перссон. Свої зауваження, як "друг" України, Перссон представив у середу під час другого дня Варшавської конференції "Україна в Європі", повідомляє Польська Агенція Пресова.

На думку Перссона, головні перешкоди співпраці України з ЄС - підозри щодо забороненої торгівлі зброєю, між іншим з Македонією, країною, де в "побудові демократії та багатої держави" зацікавлений Європейський Союз. "Ми ніколи не миримося з фактом експорту зброї до цієї країни. Європейський Союз спирається на певні принципи – Україна повинна довестир, що дотримується тих принципів", - сказав Перссон.

Він також нагадав, про підозри щодо продажу радарних установок "Кольчуга" до Іраку. Шведський прем'єр-міністр також порушив тему ситуації преси в Україні, згадав про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Інша проблема, яку Україна, на думку Перссона, мала б швидко розв'язати – корупція. "Інвестори не підуть на Схід, поки там пануватиме корупція", - сказав він.

Однак, як сказав прем'єр-міністр Швеції, Україна пройшла довгий шлях протягом останніх 10 років, позбулася ядерної зброї, закрила, незважаючи на проблеми з електроенергією ядерну електростанцію у Чорнобилі, врегулювала відносини з сусідами. "Потрібно цінувати ці зусилля України, тому що це приводить до зміцнення безпеки та стабільності в Європі".

"Доля України – це ключовий елемент, коли ми думаємо про майбутнє Європи", - сказав Перссон. І додав, що останні вибори підтвердили підтримку суспільством ринкових реформ та прозахідного напрямку розвитку України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування