ДО УКРАЇНИ ПЕРЕДАЛИ АРЕШТОВАНИХ У ТУРЕЧЧИНІ СОРАТНИКІВ ТИМОШЕНКО

Понеділок, 21 жовтня 2002, 16:59
Туреччина передала Україні чотирьох колишніх співробітників корпорації "Єдині енергетичні системи України", затриманих 1 червня 2002 року в Анталії. Серед них - свекор Юлії Тимошенко Геннадій Тимошенко.

Літак з Туреччини з Геннадієм Тимошенком, Євгеном Шаго, Антоніною Балюрою і Лідією Сокольченко приземлився у другій половині дня в понеділок в аеропорту "Жуляни" (Київ), передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна.

Як пояснив в інтерв'ю журналістам старший слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури Володимир Жербицький, в Україну вони прибувають в статусі затриманих. Відразу ж після прибуття їм буде пред'явлене обвинувачення.

Жербицький нагадав, що ця екстрадиція є спільною операцією України і Туреччини.

З його слів, з аеропорту четверо колишніх співробітників ЄЕСУ будуть допроваджені до Печерського місцевого суду, який розгляне питання про дачу санкції на їх арешт.

Водночас прес-служба Генпрокуратури повідомила, що чотири екс-співробітника ЄЕСУ будуть поміщені до ізолятора тимчасового утримання управління МВС у Києві. Про можливе судове засідання у прес-службі нічого не знали.

Як повідомлялося, в січні нинішнього року Генпрокуратура в ході розслідування справи корпорації ЄЕСУ пред'явила обвинувачення ряду колишніх керівників корпорації, в тому числі главі правління корпорації Шаго, генеральному директору Тимошенко, головному бухгалтеру Сокольченко і бухгалтеру Балюрі та оголосила їх у розшук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: