Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв непрямо підтвердив, що темники для центрального ТБ існують?

Вівторок, 22 жовтня 2002, 11:12
Аналіз моніторингу центральних і регіональних ЗМІ за минулий тиждень, проведений Головним управлінням інформаційної політики адміністрації президента, показав, що про будь-яку політичну цензуру в Україні мови бути не може. Про це заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна керівник ГУІП Сергій Васильєв.

"Аналіз показників минулого тижня оприлюднений саме з тією метою, щоб на конкретних прикладах підтвердити, що цензури в Україні немає", - сказав він, додавши, що одним із спонукальних мотивів стала заява доповідача ПАРЄ по Україні Ханни Северинсен про необхідність незалежного моніторингу українських ЗМІ.

"Аналіз продемонстрував справедливість наших тверджень про відсутність цензури, а не підозр і припущень про наявність такої в Україні", - сказав керівник інформаційного главку президентської адміністрації.

З його слів, моніторинг проводиться щодня і охоплює понад 1,5 тис. засобів масової інформації країни. Один із основних параметрів моніторингу - критичні матеріали про діяльність президента, його адміністрації, органів виконавчої влади. При цьому вивчаються матеріали ЗМІ різного рівня - від районних до центральних, серед яких газети, телекомпанії, радіостанції, інтернет-видання.

Аналіз моніторингу ЗМІ за тиждень з 12 по 18 жовтня показав, що негативні матеріали про діяльність президента і його адміністрацію розмістили:
16 центральних газет загальним тиражем 1 млн. 768 тис.,
35 регіональних газет загальним тиражем 828 тис.,
6 регіональних телекомпаній,
5 центральних і 9 регіональних радіостанцій,
6 інтернет-видань.
(У повідомленні не сказано, чи був хоч би один критичний матеріал про президента або АП в сюжетах центрального телебачення – головного одержувача "темників".)

Як повідомляє ГУІП, негативні матеріали про діяльність Кабінету міністрів розмістили 4 газети загальним тиражем 863 тис, 7 телекомпаній, 1 інтернет-видання.

Про діяльність МВС критично писали 13 газет загальним тиражем 2 млн. 623 тис., 9 телекомпаній, 17 радіостанцій, 11 інтернет-видань.

Негатив про діяльність Державної податкової адміністрації України розмістили 10 газет загальним тиражем 1 млн. 670 тис., 3 радіостанції, 7 інтернет-видань.

4 газети загальним тиражем 582 тис. і одне інтернет-видання розмістили негативні матеріали про діяльність Генеральної прокуратури.

"Про яку політичну цензуру після цього може йти мова?", - підсумував Васильєв.

Керівник Головного управління інформполітики підкреслив, що "аналіз критики на адресу керівників органів виконавчої влади, глав облдержадміністрацій разом з супровідним листом за підписом глави адміністрації президента Віктора Медведчука щотижня відправляється кожному суб'єкту критики з проханням звернути увагу і зробити відповідні висновки".

Васильєв не уточнив, яке право має глава президентської канцелярії втручатися в діяльність центральних органів виконавчої влади.

Читайте також:

Завдяки ПАРЄ слово Temnik почують в Європі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування