Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хакамада і Нємцов вирішили, що Кучма має працювати до кінця. Ющенко з ними погодився?

Вівторок, 22 жовтня 2002, 17:18
На зустрічі, що відбулася у Держдумі у вівторок, лідерів фракції Союз правих сил Бориса Нємцова і Ірини Хакамади з лідером блоку і парламентської фракції "Наша Україна", екс-прем'єром Віктором Ющенком, що знаходиться у Москві, досягнута домовленість про те, що українська опозиція не вимагатиме дострокового відходу у відставку президента Леоніда Кучми.

"Ми не підтримуємо Кучму, але достроковий відхід його у відставку був би для України катастрофою", - цитує московський Інтерфакс слова Хакамади в інтерв'ю журналістам по завершенні зустрічі.

Як передає агентство, Ющенко повідомив журналістам, що на зустрічі було досягнуто порозуміння з приводу того, що Кучма має доробити до кінця президентських повноважень, що минають восени 2004 року.

Лідер "Нашої України" також відзначив, що основні політичні інститути повинні підписати документ, у якому була б знайдена формула стабільності. "Це означало б початок того, що Україна справилася з тією проблемою, що називається політичною кризою", - підкреслив Ющенко.

Лідер російських правих Нємцов заявив журналістам, що Росія й Україна будуть вічними сусідами. "І тому вони повинні думати про російсько-українські відносини після 2004 року", - сказав лідер СПС.

"Було би граничною короткозорістю з боку і Росії, і України не бачити того, що Кучма - президент, що іде, зі знаком плюс або мінус, це нехай вирішить народ, а Ющенко - один з реальних кандидатів на посаду глави держави на майбутніх президентських виборах", - сказав Нємцов.

Нємцов і Хакамада відзначили, що Союз правих сил збирається сприяти контактам Ющенка з представниками кремлівської адміністрації. "У Кремлі є розумні нормальні люди, що розуміють, що нам один без одного не прожити", - заявив Нємцов.

Нємцов також повідомив, що найближчим часом буде підписано угоду про співробітництво Союзу правих сил і "Нашої України". Разом з тим він підкреслив, що СПС не влаштовує перебування в цьому блоці українських націоналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відеоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
Усі новини...
Реклама: