Ющенка серйозно розлютили

Четвер, 24 жовтня 2002, 14:28
Віктор Ющенко заявляє, що очолювана ним фракція не братиме участі у голосуванні. "Нас викинули з політичного процесу. Яка мотивація голосування?", -зазначив Ющенко в інтерв'ю журналістам.

Водночас Ющенко відкидає звинувачення, що такою позицією він блокує роботу парламенту: "Більшість створено, проголошено, український народ з цим привітали. В чому наша вина?".

В той же час лідер "Нашої України" повідомив, що ситуація "вимагає негайного початку переговорів". Як повідомили журналістам Валерій Пустовойтенко (НДП) та Леонід Кравчук (СДПУ(О), на найближчі дні у них заплановані зустрічі з лідерами "Нашої України".

Перед цим, як було видно з парламентської ложи преси, Кравчук підійшов до Ющенка, і вони кілька хвилин про щось говорили. "Леонід Макарович, за стіл! Не треба ніяких умов, облиште елементи візантійської політики",- передав зміст розмови Ющенко.

Ющенко уник відповіді, чи може "Наша Україна" бути у більшості разом із СДПУ(О): "Моя мета – повернути демократичні сили за стіл переговорів".

Лідер "Нашої України" наголосив, що переговори мають бути на базі результатів парламентських виборів: "Більшість повинна формувати уряд у відповідності до результатів виборів. Я кілька тижнів тому казав Леоніду Даниловичу: Я прем'єром був, і на питання "чи хочу я бути прем'єром?" відповів "особисто не хочу". Але є політична відповідальність: як сила, яка привела 110 депутатів, не буде мати свого прем'єра? Ми готові розглядати інші кандидатури, але на іншій шальці мають бути активи, які відповідають 110 депутатам".

Ющенко також застеріг, щоб переговори знову не пішли за сценарієм, "коли нас кожної хвилини сіпають як ведмедя-шатуна у тайзі".

Ющенко зазначив, що у нього "рідко серце болить від психологічних моментів", але сьогодні саме такий день.

У свою чергу Валерій Пустовойтенко повідомив журналістам, що більшість у парламенті "створена", і вона "є". Він також сказав, що у разі, якщо "Наша Україна" блокуватиме роботу сесії, то переговори не відбудуться.

Крім того, Пустовойтенко сказав, що НДП відмовиться від переговорів з "Нашою Україною", якщо та висуватиме вимоги "одних з більшості виключити, щоб інші зайшли".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування