Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПОГРОЖУВАЛИ ОСНОВНОМУ ПРЕТЕНДЕНТОВІ НА ПОСАДУ ГЛАВИ ВЕРХОВНОГО СУДУ

Понеділок, 28 жовтня 2002, 15:19
Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом погрози вбивства на адресу заступника голови Верховного суду України, голови Палати з кримінальних справ ВС Василя Маляренка.

Про це в понеділок на спеціальній прес-конференції у Києві повідомив заступник генерального прокурора Віктор Шокін. За його словами, у неділю додому до Маляренка телефонували невідомі і погрожували убивством, після чого він того ж дня звернувся з відповідною заявою до Генпрокуратури.

Для розслідування справи створено слідчо-оперативну групу з працівників Генпрокуратури, Служби безпеки і міліції. Судді Маляренку надано охорону.

За словами Шокіна, і сам Маляренко, і Генпрокуратура сприймають цю погрозу реально.

Генпрокуратура розглядає дві основні версії - зв'язок із професійною діяльністю Маляренка, а також з тим, що він є одним із претендентів на посаду голови Верховного суду.

Шокін повідомив, що Генпрокуратура розглядає всі кримінальні справи, до розгляду яких був причетний Маляренко, а також проводить дії по встановленню осіб, що телефонували йому.

Заступник генпрокурора також повідомив, що в Маляренка немає визначника номера. Він відмовився передати журналістам зміст розмови, відзначивши лише, що ті, хто телефонували, говорили "дуже конкретно", разом з тим, не висуваючи жодних вимог, проте погрожували вбивством.

P.S. Від УП. Маляренко вважається головним претендентом на посаду глави Верховного суду після відставки Бойка. Його кандидатуру підтримують альянс Суркіс-Медведчук, а також Генпрокурор Святослав Піскун.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування