Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Народний Рух України залишається без лідера

Субота, 16 листопада 2002, 16:07
Геннадій Удовенко іде з посади керівника Народного руху України, повідомляє газета "Дзеркало Тижня".

Лист із проханням звільнити його від виконання функцій лідера партії Геннадій Удовенко написав невдовзі після проведення чергового раунду переговорів членів оргкомітету з відтворення єдиного Руху, пише видання.

За інформацією "ДТ", "конфлікт між інтегратором Удовенком і ветеранами НРУ, які не вірять у об'єднання, – не єдина причина майбутнього відходу Геннадія Йосиповича. Глава Народного руху пояснює своє бажання поступитися місцем голови проблемами зі здоров'ям (до речі, за деякими даними, у понеділок Удовенко лягає в стаціонар)".

Як пише видання, Удовенко вважає, що "свою місію – зберегти Рух – він виконав. Прийшов час молодших, енергійніших, по-гарному агресивних, здатних жорсткіше відстоювати інтереси партії".

Як відзначає автор статті, "є підстави думати, що Удовенко не цілком задоволений мірою свого впливу на Ющенка. Є підстави думати, що ветерани НРУ не цілком задоволені тією роллю, що відведена партії в блоці "Наша Україна". А ще роздратовані активністю Костенка і пасивністю Удовенка. Є підстави думати, що й Удовенко, і його партійні соратники, і його партійні опоненти не задоволені матеріальним становищем партії".

Погляди Удовенка та його заступників на питання про те, хто стане його спадкоємцем, розходяться, відзначає видання. "Геннадій Йосипович переконаний, що центральний провід (засідання якого намічене на суботу) має призначити тимчасово виконуючого обов'язки, кандидатуру якого пізніше має затвердити з'їзд. Можливо, позачерговий". У глави НРУ є список кандидатів на свою посаду, однак розголошення його він вважає передчасним.

З іншого боку, як пише видання, "члени Центрального Проводу переконані, що розмова про тимчасово виконуючого обов'язки не доречна. І що за регламентом у цьому випадку передбачений розподіл обов'язків між трьома заступниками глави партії. Не бачать поки в керівництві партії й особливої потреби в скликанні позачергового з'їзду. Отож не виключено, що до звітно-виборних зборів керувати НРУ буде тріумвірат в особі В'ячеслава Коваля, Юрія Ключковського і Леся Танюка".

За даними "ДТ", у рухівському середовищі обговорюється можливість запрошення Романа Безсмертного на місце Удовенка. "Вважається, що Безсмертному під силу знайти для партії реальних спонсорів і витримати конкуренцію з Костенком за місце біля "тіла" вождя [Ющенка – УП]. З надійних джерел відомо, що відповідні розмови з Безсмертним велися, однак він належного ентузіазму не виявив".

За інформацією видання, зміни в керівництві НРУ були предметом розмови, що відбувся в четвер між Віктором Ющенком, Геннадієм Удовенком і Юрієм Костенком. "Тим часом інформовані джерела стверджують, що глава "наших" не висловив задоволення щодо можливого приходу до рухівського "керма" Романа Безсмертного".

***

Тим часом, Центральний провід НРУ прийняв рішення не розглядати заяву лідера Народного Руху Геннадія Удовенка про зняття з нього повноважень керівника партії.

Про це в інтерв`ю УНІАН повідомив член Центрального проводу НРУ Роман Зварич.

За його словами, засідання Центрального проводу НРУ ще триває, але вже прийнято рішення не розглядати заяву Удовенка, тому що Центральний провід вважає це передчасним.

Він зазначив, що Рух прийматиме рішення стосовно заяви в комплексі підготовки до з`їзду партії, проведення якого, вочевидь, доведеться пришвидшити.

Зварич нагадав, що раніше планувалось провести з`їзд приблизно через півроку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування