Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судимість Януковича не завадить йому стати прем'єром

Понеділок, 18 листопада 2002, 12:14
Спікер українського парламенту Володимир Литвин вважає, що інформація про можливу судимість Віктора Януковича не повинна стати перешкодою для його обрання прем'єр-міністром України.

"Кожен має право довести здатність та відданість працювати у загальнодержавних інтересах", - зазначив він після погоджувальної ради в інтерв'ю журналістам.

За його словами, під час засідання порушувалося питання про можливу судимість Януковича. Підіймав його народний депутат Анатолій Матвієнко.

За словами спікера, голосування відбуватиметься у четвер, 21 листопада. Він підтвердив свій попередній прогноз, що Януковича підтримають 245-250 депутатів. На думку Литвина, голосування за Януковича свідчитиме не про появу більшості, а про ухвалення рішень у загальнодержавних інтересах. Водночас він спрогнозував, що "з часом" таку більшість буде сформовано.

Спікер вважає, що у разі підтримки кандидатури Януковича, повністю сформований уряд буде вже до наступного четверга, 28 листопада. При цьому, на думку Литвина, зміни Кабінету Міністрів повинні бути "радикальними".

Відповідаючи на питання про підсилення донецького клану з приходом Януковича, Литвин сказав: "Той, хто йде на цю Голгофу (посаду прем'єра) повинен розуміти, що якщо він діятиме в інтересах певної групи, то приречений на швидкий спуск з Олімпу". Як пояснив спікер, чим далі оцінки діяльності уряду будуть "жорсткішими" через наближення президентських виборів 2004 року.

Коментуючи свою особисту позицію, Литвин сказав, що "нормально" ставиться до кандидатури Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування