Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Італії послухав про свободу слова в Україні

Вівторок, 26 листопада 2002, 16:55
Президент України Леонід Кучма повідомив, що на зустрічі з президентом Італії Карло Чампі (Carlo Azeglio Ciampi) він обговорив "усі питання", зокрема, внутрішню ситуацію в Україні і питання свободи слова.

Кучма зазначив, що Італія обіцяє підтримати Україну у відносинах з європейським співтовариством, НАТО та Всесвітньою торговельною організацією.

Нагадавши, що в другій половині 2003 року Італія буде головувати в ЄС, Кучма сказав: "У них немає сумніву, що в 2003 році, коли буде прийняте рішення про розширення ЄС, постане і питання про стратегії стосовно України".

У цілому президент Кучма упевнений, що його офіційний візит в Італію, який розпочався у вівторок, "ще раз підтверджує, що без України будувати сучасний світ неможливо, особливо з огляду на безпеку".

В інтерв'ю журналістам у Римі Кучма сказав: "Усередині країни - наші вічні опозиціонери - роблять спроби ізолювати Україну і президента, а світ, навпаки, робить кроки назустріч Україні, щоб довести, що все це не так". "Усі добре розуміють, - сказав президент, - що країна в умовах невизначеності довго перебувати не може. Вона повинна визначитися, куди вона йде".

Як повідомила журналістам прес-секретар президента Олена Громницька, особлива увага під час зустрічі приділялася питанням транспортних коридорів, і Італія підтвердила свою готовність підтримувати Україну в реалізації проектів 5-го міжнародного транспортного коридору. За її словами, "тут вважають", що цей коридор додасть сильний імпульс розвиткові міжнародної торгівлі і залученню в міжнародне співробітництво інших країн.

На сьогоднішній день 5-й транспортний коридор функціонує сполученням Трієст (Італія) - Любляна (Словенія) - Будапешт (Угорщина) - Братислава (Словаччина) - Ужгород-Львів (Україна).

За словами Громницької, Чампі також відзначив важливість України в Європі і роль президента країни в здійсненні економічних перетворень.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування