Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КИТАЙ ПІДТВЕРДЖУЄ, ЩО КУПИВ В УКРАЇНІ "КОЛЬЧУГИ"

Вівторок, 26 листопада 2002, 16:58
Китай придбавав в Україні радарні системи, однак не перепродував їх Іраку. Це підтвердив у вівторок на брифінгу у китайській столиці директор департаменту інформації МЗС КНР Кун Цюань.

Китайський уряд, як заявив китайський дипломат, завжди неухильно дотримувався резолюції Ради Безпеки ООН, що стосується санкцій щодо Іраку.

Кун Цюань також підкреслив, що співпраця між Китаєм й Україною, зокрема й у військовій області, здійснюється відповідно до міжнародних конвенцій, і при здійсненні цієї співпраці кожна зі сторін виконує відповідні міжнародні зобов'язання.

Як йдеться у доповіді американських і британських експертів, уряд України стверджує, що чотири радарні системи "Кольчуга" знаходяться у Китаї.

Вашингтон і Лондон наполягають на тому, щоб Україна надала їм "документи щодо продажу "Кольчуг" у зарубіжні країни, особливо ті, що стосуються постачання чотирьох станцій "Кольчуга" до Китаю". Також Київ повинен надати "інформацію про місцезнаходження станцій "Кольчуга" й українських технічних фахівців на території КНР".

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування