Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем`єром може бути Кінах. А може і Янукович – якщо СДПУ(О) займе крісло Дубини

Вівторок, 5 листопада 2002, 12:25
Анатолій Кінах і Віктор Янукович – це дві кандидатури на прем'єра від парламентської більшості, які мають реальні шанси обійняти посаду глави уряду. Про це заявив у вівторок журналістам Леонід Кравчук.

"Дубина і Азаров після переговорів відчули, що перевага на боці інших", - зазначив Кравчук. Він також додав, що поки ніхто не відкликав їх кандидатури.

Кравчук наголосив, що більшість має дійти спільної думки щодо єдиного кандидата. За його словами, СДПУ(О) не буде стояти на перешкоді, якщо всі фракції висловляться на користь іншого претендента.

Він також зазначив, що Кінах, якщо він стане єдиним кандидатом від більшості, має перевагу перед Януковичем. В такому випадку уряд не треба відправляти у відставку, а "Кабінет міністрів поповнюється новими людьми".

Янукович, у свою чергу, не був пов'язаний із центральною владою і тому до нього буде менше претензій, сказав Кравчук.

Лідер есдеків також повідомив, що "поки не вирішено", на які міністерства претендуватиме фракція, оскільки це питання повинно вирішуватися "в пакеті з прем'єром".

Водночас, за даними джерел УП, соціал-демократи висловили бажання обійняти посаду першого віце-прем'єра – у випадку, якщо на главу уряду буде внесено Януковича.

***

Водночас лідер "Демократичних ініціатив" Степан Гавриш повідомив, що він "не взявся б говорити, що фракція підтримає когось із четвірки". За його словами, "Демініціативи" залишаються "нейтральними" до визначення єдиної кандидатури.

Говорячи про претензії депутатської групи, Гавриш повідомив, що вони пропонують своїх представників на посаду віце-прем'єра та одного з міністрів. Він не уточнив, про які саме міністерства йдеться.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування