Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від більшості у прем'єри піде Янукович, вважає Задорожній

Середа, 6 листопада 2002, 11:33
Постійний представник президента України у Верховній Раді Олександр Задорожній не виключає, що парламентська більшість найближчими днями визначить єдину кандидатуру на посаду прем'єр-міністра України.

У середу на брифінгу в адміністрації президента Задорожній також висловив думку, що найбільш вірогідним кандидатом на посаду голови уряду є голова Донецької обладміністрації Віктор Янукович.

Зі слів постійного представника президента, виходячи з консультацій, що проводяться зараз, можна говорити, що кандидатура Януковича "найбільш вірогідна", "потенційно потужна", яка зможе збільшити кількість народних депутатів, що входять до парламентської більшості.

Задорожній повідомив, що у середу відбудеться координаційна рада більшості, на якій буде обговорюватися питання про єдиного кандидата на посаду прем'єра.

Він нагадав, що в своєму посланні з нагоди Дня незалежності України 24 серпня, президент України Леонід Кучма закликав депутатів сформувати більшість і запропонувати склад уряду.

У той же час, нагадав постпред, без внесення змін до Конституції України парламент не може формувати Кабінет міністрів. Він також висловив думку про те, що президент готовий розглядати кандидатуру прем'єра і у запропонованому форматі (чотири кандидатури), однак відзначив при цьому, що було б краще, якби парламентська більшість запропонувала главі держави одного кандидата.

Задорожній підкреслив, що коли буде визначений один кандидат на посаду прем'єра, претендент буде мати досить часу для консультацій з парламентськими фракціями і групами по складу коаліційного уряду.

На думку представника президента, у домовленість про затвердження прем'єра повинні входити також домовленості щодо кандидатур на посади міністрів.

Відповідаючи на питання про те, чи може розглядатися кандидатура нового глави уряду і новий його склад при діючому Кабінеті міністрів, Задрожній зазначив, що це питання не врегульовано законодавчо. З його слів, президент в своєму зверненні підкреслював необхідність прозорості консультацій з цього питання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування