Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ЄС з'явиться лобіст України

П'ятниця, 13 грудня 2002, 15:47
Литва заявила, що використає своє нове місце в європейських структурах для того, аби сприяти стабільності в Україні та пожвавити зв'язки з Росією, передає з Вільнюса аґентство Рейтер.

В інтерв'ю аґентству литовський президент Валдас Адамкус заявив: "Наше бачення Європи є неповним без України". За словами литовського керівника, зараз украй важливо не допустити ізоляції України.

За словами Адамкуса, найважливіше зараз – щоб такі держави, як Україна, не відмовилися від своєї політики, а й надалі вели боротьбу за відкрите і демократичне суспільство та вільний ринок.

Між тим напередодні відліту до Копенгагена міністр закордонних справ Литви Антанас Вальоніс сказав Бі-Бі-Сі, що вступ Литви допоможе Європейському Союзу краще зрозуміти проблеми України.

"Я впевнений в тому, що вступ Литви до Євросоюзу зробить проблеми України більш зрозумілими на заході Європи. Близькість менталітету, геополітичні, культурні, історічні, економічні зв'язки між Україною і країнами Балтії – ось наші козирі", - сказав Вальоніс.

"Ані Вільнюс, ані Таллінн, ані Рига не збираються полишати Київ у сірій зоні. Між нашими країнами є підписаний договір про стратегічну співпрацю. Тобто Україна є, була і залишиться дуже важливим партнером. Про це добре відомо в Брюселі.

Зараз ми починаємо створювати спільні інституції – міжпарламентський форум, міжурядову раду, консультативну президентську раду. Ми готуємось до якісно нового стрибка у відносинах з Україною. Наша спільна мета – України і Балтії – працювати в одній європейській організації", - сказав Бі-Бі-Сі литовський міністр закордонних справ.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування