Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість не визначилася з датою зняття Стельмаха, але зробить це законно

Понеділок, 16 грудня 2002, 12:53
На погоджувальній раді керівників парламентських фракцій, груп і комітетів Верховної Ради України у понеділок не ухвалено остаточного рішення про розгляд питання зміни керівництва Національного банку.

Про це в інтерв'ю журналістам після закінчення ради повідомив постійний представник президента у парламенті Олександр Задорожній. За його словами, погоджувальна рада остаточно не визначилася з цього питання.

Задорожній також не виключив, що це питання буде винесене на обговорення під час зустрічі депутатів зі спікером Литвином, яка запланована на вечір понеділка. У той же час постійний представник Кучми висловив думку, що у парламенту немає підстав не розглядати подання президента на звільнення Стельмаха.

Задорожній також повідомив про те, що у понеділок народним депутатам був наданий текст третього подання президента про дачу згоди парламенту на звільнення Стельмаха разом з копією заяви останнього.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи буде блокуватися робота парламенту у разі винесення цього питання на розгляд у зал, Задорожній підкреслив, що на сьогоднішній день парламентська більшість "готова до роботи у будь-яких умовах".

А перший заступник голови Верховної Ради України Геннадій Васильєв вважає, що питання про зміну керівництва Нацбанку має бути вирішене у вівторок. В інтерв'ю журналістам Васильєв зазначив, що профільний комітет повинен визначити процедуру розгляду цього питання, і глава НБУ Володимир Стельмах, який написав заяву про своє звільнення, за своєю згодою повинен виступити у парламенті.

Васильєв додав, що у ході погоджувальної ради піднімалося питання про те, щоб у вівторок розглянути питання про звільнення Стельмаха. У той же час, з його слів, ряд народних депутатів запропонували ще раз у цей день у Литвина обговорити це питання.

Зі слів першого віце-спікера, у вівторок пропонується пройти процедуру ad hoc (прийняття рішення про голосування) і проголосувати питання про відставку Стельмаха. Перший віце-спікер підкреслив, що "ця проблема буде вирішена, інакше не може бути". Питання відставки Стельмаха буде вирішене у рамках закону, заявив він.

Як повідомлялося, 28 листопада Верховна Рада відмовилася звільнити Стельмаха з посади голови Національного банку України. Президент повторно подав у парламент два подання - про дачу згоди на звільнення глави НБУ Стельмаха і призначення на цю посаду Сергія Тігіпка.

У четвер обговорення цього питання привело до скандалу у стінах парламенту. Згідно з попереднім порядком денним, питання про голову Нацбанку винесене на вівторок.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

За що Суркіс вдарив Тимошенко? Парламентський щоденник

Одвічний претендент Сергій Тігіпко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування