Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УКРАЇНІ РОЗПОЧАВСЯ ДЕРЖАВНИЙ ПЕРЕВОРОТ

Вівторок, 17 грудня 2002, 17:55
В Україні має місце спланована акція "по усуненню парламенту – останнього оплоту демократії – з політичного життя. Майже половина народних депутатів позбавляється конституційного права брати участь у прийнятті рішень". Про це йдеться у Заяві фракцій блоку "Наша Україна", комуністів, соціалістів та блоку Юлії Тимошенко, розповсюдженій 17 грудня.

Юлія Тимошенко, Віктор Ющенко, Олександр Мороз та Петро Симоненко вважають, що в країні здійснюються реальні кроки "до державного перевороту через узурпацію влади, шляхом незаконного призначення на посади, передбачені Конституцією, фактичне намагання остаточно знищити парламентаризм". Зокрема, лідери фракцій звертають увагу на фальсифікацію та підтасовку голосів, що віддані за розгляд проекту постанови з приводу зміни керівництва НБУ, усунення леґітимної лічильної комісії, заміну її тимчасовою групою винятково з числа пропрезидентської більшості, а також нехтування десятками статей чинного Реґламенту ВР України.

Лідери опозиційних фракцій мають намір "звернутися з приводу вказаних фактів з позовами до суду", а також "поінформувати Парламентську асамблею Ради Європи, міжнародні фінансові інститути, керівників парламентів та урядів країн ОБСЄ про цинічне нехтування конституційних прав членів українського парламенту та руйнування парламентаризму в Україні, перетворення її в кримінально-кланову державу".

У заяві також зазначено, що опозиція буде "всіма можливим засобами чинити опір сваволі до того часу, поки не буде відновлено "статус-кво" в парламенті станом на 10 годину 17 грудня цього року".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування