Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук-молодший на межі звільнення

Четвер, 19 грудня 2002, 11:30
Схоже, брат глави АП, голова Львівської податкової і деспот "Нашої України" Сергій Медведчук вже приречений змінити місце роботи. У четвер в парламентських кулуарах обговорювалося його зняття з посади. Так, за словами деяких депутатів, таке рішення вже прийнято новим головою ДПАУ Юрієм Кравченком. Інші стверджують, що таке розпорядження підготовлено, але ще не підписано.

Називають також ім'я нового голови Львівської податкової. Це Анатолій Данилишин, заступник голови Львівської обладміністрації з економічних питань. До цього Данилишин працював заступником Медведчука в податковій адміністрації Львівської області.

Депутат зі Львівщини Олег Тягнибок ("Наша Україна") каже, що зранку була інформація про звільнення Медведчука, однак пізніше його джерела повідомили, що підписом Кравченка це ще не скріплено.

Інший львівський депутат-опозиціонер Андрій Шкіль стверджує, що таке рішення може з’явитися протягом четверга. За інформацією деяких джерел, Медведчука не звільнено через те, що до України не повернувся президент, який повинен підписати указ про його призначення на іншу посаду.

У той же час соціал-демократ Борис Андресюк відмовився говорити на цю тему, додавши, що в нього немає інформації про зняття брата лідера СДПУ(О).

За словами Тягнибока, минулої суботи відбулася зустріч Кравченка з Ющенком, на якій "серед іншого обговорювалися і кадрові питання". "Спочатку новий головний податківець розбиратиметься із кадрами у центральному апараті ДПАУ. Потім – у регіонах".

Тягнибок повідомив, що наступного вівторка з Кравченком має зустрітися група депутатів зі Львівщини, яка "володіє інформацією про зловживання у Львівський податковій". "У нас купа матеріалів по зловживаннях, є злочинні схеми відшкодування ПДВ фірмам, які співробітничають з податковою. Є підприємці, які готові давати офіційні свідчення".

Депутати-опозиціонери також сподіваються на створення нової внутрішньої комісії ДПАУ, яка перевірить діяльність львівської податкової. Попередня, створена за Азарова, порушень не виявила, зазначив Тягнибок.

Восени до Львова на мітинг протесту проти дій Львівської податкової приїжджали з півсотні депутатів-опозиціонерів. Сталося це після блокування податківцями роботи одного з найбільших підприємств області – "Орлан-транс", до якого має відношення член "Нашої України" Євген Червоненко. Львівські митарі звинувачують його фірму в ухиленні від сплати податків. Опозиція ж каже, що Медведчук-молодший використовує своє службове становище для розправи над опонентами.

Серед нових місць роботи Сергія Медведчука називають Житомирську та Чернівецьку область. На посаді глави місцевої податкової. Хоча дехто не виключає, що Медведчук-молодший може стати і губернатором однієї з цих областей.

Інші посади, де, на думку розповсюджувачів чуток, може з’явитися Сергій Медведчук – глава Держказначейства або Фонду держмайна. Квотою на останнє крісло, нагадаємо, володіє фракція "Демократичні ініціативи". Які, до речі, вже нещодавно підкорилися волі Кучми: так само за квотою фракції Гавриша главою ДПАУ став Кравченко.

За коментарем щодо інформації про звільнення Медведчука УП звернулася до прес-служби Державної Податкової Адміністрації. Там повідомили, що інформації щодо кадрових перестановок у них немає. "Як тільки з'явиться офіційна інформація, вона буде поширена", - пообіцяли у прес-службі ДПАУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування