Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмі сподобалася його участь у Празькому саміті НАТО

Понеділок, 2 грудня 2002, 11:41
Україна досягла поставленої мети в ході Празького саміту НАТО, вважає президент України Леонід Кучма.

Відповідаючи на питання журналістів на спільній із президентом Словаччини Рудольфом Шустером прес-конференції після переговорів у понеділок у Києві, Кучма відзначив, що і він, і українська делегація задоволені результатами участі в Празькому саміті.

"Головна мета, що ставилася, досягнута - підписаний план дій між Україною і НАТО", - підкреслив він.

Кучма назвав підписання цього документа "новим етапом у відносинах" України і НАТО, відзначивши, що він складається з двох частин - плану дій на 2003 рік і "плану на перспективу".

Президент звернув увагу, що такий документ підписували всі кандидати, що запрошувалися до НАТО.

Він висловив задоволення тим, що виступив на засіданні Ради євроатлантичного партнерства в рамках саміту. "Більшість політиків у Європі й Україні добре розуміють, що Європа потрібна Україні. Сумнівів ніяких немає, з усіх точок зору. Однак більшість політиків розуміють також, що й Україна потрібна Європі, оскільки не можна будувати європейський будинок без України", - підкреслив Кучма.

Він висловив задоволення тим, що українська делегація в ході саміту в Празі змогла висловити свою позицію - "однозначно підтвердити шлях до європейського співтовариства, свої євроатлантичні устремління". "І ми відчули в цьому плані підтримку", - сказав він.

Президент відзначив, що на саміті не згадувалися проблеми, які виникли у відносинах України із західними партнерами. "Що стосується захмарення, пов'язаного з відомою ситуацією, то воно практично не пригадувалося", - сказав він.

"Так що шлях є, будемо рухатися. Якщо на цьому шляху будуть з'являтися перешкоди, будемо їх спокійно, виважено, як я вже говорив, не грюкаючи дверима, вирішувати", - підкреслив Кучма.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування