Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко не піде з "Нашої України" навіть через 6 кримінальних справ

Понеділок, 2 грудня 2002, 19:18
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко спростовує інформацію про те, що член фракції Петро Порошенко має намір залишити її лави. "Цього ніколи не буде, це плітки, міфи", - заявив він у понеділок в інтерв'ю журналістам.

"Це неправда очевидна і предмет для політичних спекуляцій", - додав Ющенко. Він також повідомив, що на сьогоднішній день по бізнес-структурах Порошенка заведено 6 кримінальних справ.

Коментуючи недавній вихід із фракції "Наша Україна" депутатів Петра Димінського і Сергія Слабенка (29 листопада), Ющенко підкреслив, що зараз в українському парламенті найскладніший період за 8 місяців з часу його обрання.

"На жаль, ми свідки тих явищ, коли люди йдуть через політичний, бізнесовий чи інший тиск", - сказав він. За словами Ющенка, на багатьох з депутатів-членів фракції "Наша Україна" відкрито кримінальні справи і здійснюється тиск із боку різних структур влади. У той же час, на його думку, такі методи застосовує "тільки слабка влада". "Все те, що відбувається - це епізод, який негативно характеризує владу, а не політичні сили", - додав лідер фракції.

Ющенко також відзначив, що перспективи нового коаліційного уряду не довгі. "Атмосфера і політична, й економічна надзвичайно нестабільна, і тому говорити про якусь довгу перспективу, мабуть, не варто", - відзначив він.

Коментуючи вислів президента України Леоніда Кучми про те, що новий уряд буде реформаторським, Ющенко підкреслив, що не може так сказати, "тому що це політичні оцінки, розраховані не на те, щоб адекватно оцінити, а на те, щоб сформувати враження".

Ющенко повідомив, що у понеділок у нього відбулася зустріч із прем'єр-міністром Віктором Януковичем, і у даний момент йде підготовка до наступної зустрічі, яка відбудеться найближчим часом.

Він вважає, що Верховна Рада могла б створити парламентську модель виходу з кризи влади. "Те, що відбулася заміна без заміни, те, що з активного політичного обороту виведені конструктивні здорові сили, - це невірний системний підхід", - прокоментував Ющенко формування уряду. Сам Ющенко був прем'єр-міністром України з грудня 1999 по квітень 2001 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування