Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Киянин Понамарчук за прослушку мера платити не збирається

Четвер, 26 грудня 2002, 12:13
Журналіст Дмитро Понамарчук заявляє, що не був присутній на жодному з засідань Шевченківського місцевого суду Києва, який нібито ухвалив стягнути з нього 50 тисяч гривень компенсації за заподіяну моральну шкоду меру столиці Олександру Омельченку.

"Я не був на оголошенні цього рішення, не був на жодному судовому засіданні, а про саме рішення довідався сьогодні (у четвер) від своїх колег журналістів", - сказав Понамарчук в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Понамарчук пояснив, що знав про судовий позов Омельченка, однак не був присутній на засіданнях, тому що повістки із суду приходили до нього з відчутним запізненням. "Приходила у четвер повістка, що у вівторок на цьому тижні повинне відбудуться засідання", - сказав він.

"У будь-якому випадку я впевнений, що оприлюднивши ті розмови, вчинив правильно і як виборець, і як киянин, і як журналіст, і як громадянин", - сказав Понамарчук.

24 грудня суд задовольнив позов Омельченка і визнав незаконними дії Понамарчука, який 9 січня 2002 р. оприлюднив на прес-конференції телефонну розмову між київським міським головою і лідером передвиборчого блоку "Наша Україна" Віктором Ющенком. Розмова була записана незаконно, однак Понамарчук не назвав людей, які вели прослуховування телефонів політиків, і не повідомив, як цей запис до нього потрапив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування