Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти закликають Генпрокуратуру помиритися з "Українською правдою"

П'ятниця, 27 грудня 2002, 17:52
Комісія з журналістської етики закликає Генпрокуратуру припинити конфлікт з "Українською правдою".

У заяві Комісії, поширеній у п'ятницю, зазначено, що "відмова Генеральної прокуратури України акредитувати на свої прес-конференції журналістів Інтернет-видання "Українська правда" "стала виразним прикладом обмеження прав журналістів займатися своїм прямим обов’язком – збирати, обробляти і розповсюджувати інформацію".

На думку голови Комісії Володимира Мостового "абсурдність цього рішення полягає в тому, що орган, покликаний слідкувати за дотриманням законності в країні, дає приклад іншим органам влади і чиновникам, як норми права застосовуються проти тих, кого вони покликані захищати".

Звертаючись до Генеральної прокуратури, Комісія з журналістської етики закликає установу "покласти край практиці вибірковості у спілкуванні з пресою і припинити конфлікт із "Українською правдою" з власної ініціативи". "Це могло б стати прикладом для інших українських органів влади та чиновників у їх стосунках з пресою, а відтак сприяло б повнішому інформуванню громадськості України", йдеться у заяві Комісії.

Об'єднання журналістів констатує, "що приклади перешкоджання професійній діяльності журналістів в Україні дедалі примножуються". "Продовжує утверджуватись негативна тенденція у спілкуванні органів влади, як центральних, так і місцевих, з пресою, ознаками якої є вибірковість у запрошенні журналістів різних ЗМІ на прес-конференції та брифінги; відмова журналістам у відвіданні прес-конференцій та брифінгів під приводом "обмеженої кількості місць у залі"; відмова в акредитації журналістам тих ЗМІ, які оприлюднюють критичні матеріали щодо діяльності органів влади", - зазначають автори заяви.

Громадське Радіо

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування