Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем'єрство Януковичу дісталося нелегко

Субота, 28 грудня 2002, 14:38
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович вважає, що рік, що іде, хоча і був "дуже важким", але закінчився добре, тому що прийнято державний бюджет на 2003 рік, і уряд розпочав роботу над програмою дій, а чи стане наступний рік кращим для України - залежить тільки від "великої української команди".

"Яким буде наступний рік? Я вважаю, що це залежатиме від нас усіх, від великої української команди. Для нас важливо навчитися поважати один одного і стати шановними людьми, як в Україні, так і за її межами, - ми цього усі хочемо, і цього від нас чекають партнери. Потрібна ясність для того, щоб ми чітко уявляли свої можливості і говорили про це правду, треба набратися терпіння, не кидатися словами, а трудитися, жити за законами і виконувати їх", - сказав глава українського уряду в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про 2002 рік, що минає, Янукович відзначив, що подією, яку він запам'ятав на все життя, стало 21 листопада нинішнього року, коли Верховна Рада України проголосувала за його кандидатуру на посаду прем'єр-міністра. "Для мене ця подія була дуже хвилююча", - підкреслив він.

За словами Януковича, йому "нелегко було прийняти рішення, дати згоду на внесення його кандидатури на посаду прем'єра". "Ухвалення рішення було дуже складним і непростим, як для мене особисто, так і для президента", - висловив думку він.

Одним із найважливіших досягнень прем'єр назвав створення в Донецькій області команди однодумців, де до призначення на посаду прем'єра він обіймав посаду губернатора. "Результатом формування такої команди стала ефективна робота у всіляких сферах життєдіяльності області - економічній, соціальній, культурній, спортивній. А підсумком і показником цієї великої роботи були вибори березня 2002 року, на яких населення області підтримало нашу команду. У людей була можливість переконатися в тому, що ця команда складається з тих, хто звик не говорити, а робити", - сказав він.

Найбільшою трагедією для себе Янукович назвав аварію, що відбулася в серпні цього року, на шахті ім. Засядька, де в результаті вибуху 31 липня нинішнього року загинули 20 гірників. "Я проробив 19 років у вугільній промисловості і бачив багато аварій, багато похоронів. Але звикнути до цього не можна. Біль у душі залишилася", - підкреслив прем'єр.

Говорячи про роботу уряду в наступному році, Янукович відзначив, що команда Кабінету Міністрів тільки почала працювати. "Багатьох міністрів я знаю особисто, і мені здається, що великих проблем не буде. А от що стосується парламенту, то я бачу, що буде напруження. Я вважаю, що треба з великою увагою ставитися до кожного депутата, кожної фракції, не давати приводу для голослівних обвинувачень", - сказав глава уряду.

За словами Януковича, за час, що пройшов із дня призначення його на посаду прем'єром, "приходило дуже багато депутатів, мінімум осіб 200 із проханням про гроші". "Але я багатьом нічого не дав, тому що в бюджеті не закриті страшні проблеми: не виплачена заробітна плата бюджетним працівникам, не виплачені допомоги багатодітним родинам, не виплачені допомоги сиротам і так далі, а практично грошей для того, щоб політично відрегулювати якісь питання, одержати дивіденди, щоб залучити на свою сторону 1-2 голоси, у мене немає. Це - помилкова політика, тому що в такий спосіб союзників не наживеш", - підкреслив він.

"Я хочу, щоб кількість однодумців в Україні росла, щоб популярними стали здорові починання, красиві ідеї, які б утілювалися в життя. Найголовніше, щоб ми були здорові духовно, щоб менше було суєти, а більше - впевненості в завтрашньому дні, що буде тоді, коли ми реально подивимося на життя, і будемо мати реальні можливості для її формування. Я упевнений у тому, що загальними зусиллями - адже ми не дурні і не слабкі - ми зробимо наше життя кращим: я постараюся зробити для людей усе, а від них попрошу чесної роботи", - сказав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування