Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лесю Гонгадзе запросять приїхати до Страсбурга

Середа, 15 січня 2003, 10:19
Моніторинговий комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи запропонував запросити до Срасбурга наприкінці січня матір Георгія Гонгадзе та представників українських засобів масової інформації. Така пропозиція пролунала у вівторок у Парижі під час чергового засідання Моніторингового комітету ПАРЄ.

Моніторинговий комітет Парламентської Асамблеї обговорював у вівторок ситуацію в Україні, здебільшого проблеми зі свободою слова. Доповідач по Україні, датський парламентарій Ганне Северінсен заявила "Німецькій хвилі", що моніторинговий комітет запропонував улаштувати зустріч матері вбитого українського журналіста Лесі Гонгадзе, представників мас-медіа України та Ради Європи.

Мета зустрічі, яка має відбутися наприкінці січня, – поінформувати Раду Європи про хід розслідування вбивства Георгія Гонгадзе. Окрім того, на січневій сесії Парламентської Асамблеї відбудуться дебати зі свободи преси в Європі, на яких фінський парламентарій має виступити з доповіддю, де серед іншого критикується ситуація в Україні.

За словами Северінсен, відведений для виступу на сесії час вона також присвятить українським проблемам. Депутат з Данії зазначила, що нині Моніторинговий комітет очікує від українських властей відповіді, що робиться в країні для виправлення помічених Радою Європи недоліків. Після отримання відповіді до Києва мають вирушити доповідачі по Україні, а, можливо, й Моніторинговий комітет у повному складі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування