Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПРОТИ УКРАЇНИ ВВЕЛА САНКЦІЇ КАНАДА

Понеділок, 20 січня 2003, 16:26
Канада може розглянути у лютому можливість скасування контрзаходів щодо протидії у відмиванні грошей стосовно України у разі прийняття відповідного рішення FATF, повідомили агентству Інтерфакс-Україна у понеділок в прес-службі канадського посольства.

Зі слів співрозмовника агентства, з 20 грудня 2002 року Канада, відповідно до рекомендацій FATF, ввела контрзаходи відносно України у зв'язку з неефективністю українського законодавства по боротьбі з відмиванням "брудних грошей".

Офіс суперінтенданта фінансових організацій й Аналітичний центр фінансових операцій Канади направили рекомендації канадським банкам і компаніям, що займаються банківськими і грошовими операціями ретельно вивчати операції з Україною. Банки і компанії попереджаються про ризик бізнесу або інших фінансових операцій з українськими компаніями або приватними особами.

Всі фінансові транзакції, які прямують або проходять через Україну вважаються потенційно небезпечними і всім організаціям потрібно ввести підвищений рівень безпеки при грошових операціях з Україною.

Аналітичний центр фінансових операцій Канади рекомендує банкам і компаніям стримуватися від необгрунтованих фінансових транзакцій між Канадою й Україною.

Як повідомлялося раніше, Європейська група аналізу у рамках Міжнародної групи з протидії відмиванню злочинних прибутків (FATF - Financial Action Task Force on Money Laundering) 12 лютого у Парижі визначить, чи виправила Україна недоліки у своєму законодавстві по боротьбі з відмиванням "брудних" грошей для скасування рекомендованих у кінці минулого року санкцій.

Як повідомлялося, введення санкцій також підтвердили США, Великобританія, Німеччина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...