Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рабінович має привселюдно покаятися перед 1+1. Той не погоджується

Вівторок, 21 січня 2003, 13:33
Упродовж місяця ТОВ ТРК "Студія "1+1" виграла три судових справи про спростування відомостей стосовно каналу "1+1", які не відповідають дійсності і ганьблять ділову репутацію компанії та відшкодування моральної шкоди, проти ДП "CN-Столичные новости" та особисто Вадима Рабіновича, повідомили у прес-службі каналу.

Зокрема, 27 грудня 2002 року Печерський місцевий суд Києва, розглянувши на відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом "ТРК "Студія "1+1" до ДП "CN-Столичные новости", визнав інформацію, опубліковану в газеті "Столичка" №28 від 01.03.2002 під рубрикою "Репліка" у статті "Студия "1+1" заплатила за "энтузиазм" уже миллион (плюс-минус)", такою, що не відповідає дійсності.

Суд зобов'язав "CN-Столичные новости" спростувати цю інформацію шляхом публікації резолютивної частини судового рішення на тій самій сторінці газети "Столичка" і тим самим шрифтом під рубрикою спростування протягом 5 діб після вступу рішення в законну силу.

16 січня 2003 року Печерський суд розглянув у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом "ТРК "Студія "1+1" до ДП "CN-Столичные новости" та особисто Рабіновича про спростування відомостей стосовно каналу "1+1", що не відповідають дійсності і ганьблять ділову репутацію каналу "1+1" та відшкодування моральної шкоди. Йдеться про статтю Ковтуненка "Плюсы и минусы телебизнеса. Не рой другому яму!", надруковану у тижневику "Столичные новости" №200 у лютому 2002 року (8 –11 лютого). В цей час Рабінович виконував обов'язки головного редактора газети "Столичные новости".

Суд зобов'язав відповідачів спростувати неправдиві відомості, надруковані у газеті "Столичные новости", шляхом публікації у зазначеному виданні тексту, наданого телеканалом "1+1". Також суд вирішив стягнути з відповідачів солідарно на користь "ТРК "Студія "1+1" на відшкодування моральної шкоди суму у розмірі 10 млн. грн.

20 січня 2003 року Печерський суд м.Києва, розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ТОВ "ТРК "Студія "1+1" до Рабіновича, визнав такими, що не відповідають дійсності і ганьблять ділову репутацію відомості, поширені Рабіновичем на прес-конференції 7 лютого 2002 року.

Суд зобов'язав Рабіновича спростувати ці відомості шляхом публічного вибачення на прес-конференції в інформагентстві УНІАН, протягом 5 днів після вступу рішення в законну силу, повідомляє УНІАН.

Тижневик "CN-Столичные новости" планує опублікувати всі рішення суду, повідомляє прес-служба Видавничого будинку "CN-Столичные новости".

В той же час, на всі судові рішення Печерського райсуду керівництвом Видавничого будинку "CN-Столичные новости" будуть подані аппеляции до вищіх судових інстанції.

Головний редактор Видавничого будинку "CN-Столичные новости" Володимир Кацман в інтерв'ю Миг-news заявив, що журналісти редакції "мають намір звернутися до голови Верховного Суду України, а також у Вищої ради юстиції з приводу правомірності всіх рішень печерського суду".

Президент "Media International Group" Вадим Рабінович назвав рішення суду "правовим беспределом". У відповідь на зобов'язання провести прес-конференцію в УНІАНі Рабінович нагадав, що "багато разів пропонував Роднянському і його медіа-помічникам у телеефірі відкриту дискусію, навіть у прямому ефірі каналу "1+1" — у будь-якому складі й у будь-який час".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: