Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії й Україні тепер будуть спільні кордони, дипломи і ЗМІ

Вівторок, 28 січня 2003, 12:41
У ході візиту президента Росії Володимира Путіна в Україну у вівторок підписано 10 двосторонніх документів.

Зокрема, президенти України і Росії Леонід Кучма і Володимир Путін підписали договір про україно-російський державний кордон.

Крім того, підписана міжурядова угода про створення і функціонування філіалів вищих учбових установ Росії на території України й України на території Росії. Документ визначає юридичні засади функціонування вузів на території двох країн.

Підписана також міжурядова угода про співпрацю у сфері молодіжної політики. Мета угоди - сприяння співпраці у сфері молодіжної політики, у тому числі розвитку зв'язків між молодіжними організаціями, учбовими закладами, установами й організаціями, які здійснюють діяльність в сфері реалізації держполітики щодо дітей і молоді.

Сторони підписали угоду між міністерствами охорони здоров'я двох країн про міжгалузеву співпрацю. Документ регламентує розвиток співпраці у сфері охорони здоров'я і направлений на сприяння розширенню прямих зв'язків між установами, що займаються охороною здоров'я.

Підписаний також протокол про внесення змін до міжурядової угоди про взаємне визнання й еквівалентність документів про освіту і вчені звання від 26 травня 2000 року. Документ вносить зміни в угоду з метою встановлення паритетності у вимогах до дипломів про освіту двох сторін.

Сторони також підписали міжурядову угоду про співпрацю у сфері попередження поширення захворювання, викликаного вірусом імунодефіциту людини. Ця угода регламентує надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим і хворим на СНІД громадянам двох країн і проведення заходів, направлених на профілактику СНІДу.

Міністерства охорони здоров'я України і Росії підписали також угоду про взаємне визнання висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи цих двох відомств.

Підписаний міжурядовий протокол про постачання в нинішньому році товарів виробничої кооперації. Протокол підписаний до виконання міжурядовою угодою про виробничу кооперацію від 24 травня 1998 року.

Також підписана угода між інформаційними агентствами "Укрінформ" і ІТАР-ТАРС про співпрацю у сфері інформації і угода про співпрацю між Національною радіокомпанією України і Російською державною радіокомпанією "Голос Росії".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: