Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща готова заступитися за Україну, якщо та буде її слухатися

Середа, 8 січня 2003, 13:44
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявляє, що завдання україно-польського співробітництва залишаються незмінними - ефективна взаємодія в євроатлантичних та євроінтеграційних процесах.

"Сьогодні відбулися переговори з тих питань, які дозволять наблизити нас до зазначених орієнтирів", - заявив глава українського уряду в середу у Варшаві після переговорів із прем'єром Польщі Лєшеком Міллером.

У свою чергу, глава польського уряду заявив, що Польща буде підтримувати Україну на шляху вступу до Світової організації торгівлі, і завірив, що в особі Польщі Україна має надійного союзника.

"Польща підтримує ринкову і політичну трансформацію України і готова ділитися досвідом, якщо уряд України готовий прислухатися", - підкреслив Міллер, відзначивши, що разом з тим європейський вибір залежить тільки від українського народу.

За словами польського прем'єра, під час переговорів з Януковичем сторони "переглянули співробітництво" з багатьох питань. Зокрема, обидва прем'єри відзначили низький рівень товарообігу й інвестицій і висловилися за їхнє збільшення.

Як відзначив Янукович, найбільш перспективними у двосторонніх торгівельно-економічних відносинах є кооперація у сфері переробки і виробництва сільськогосподарської продукції й у сфері послуг.

Глави урядів двох країн також відзначили необхідність рішення питання "Цвинтаря Орлят" у Львові. "Янукович недавно став прем'єр-міністром, але зацікавлений у вирішенні цього питання, і воно (питання) буде вирішено найближчим часом", - сказав глава польського уряду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування