Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма пропонує амністувати не тільки свої капітали

Середа, 12 лютого 2003, 10:32
Президент Кучма виступає за легалізацію громадянами не обкладених податком доходів, отриманих незлочинним шляхом, у вигляді їхньої амністії, як один із ефективних механізмів детінізації економіки.

Про це заявив заступник голови адміністрації президента Павло Гайдуцький на прес-конференції в Києві в середу, коментуючи доручення президента урядові від 5 лютого здійснити ряд заходів для легалізації доходів.

Він нагадав, що обсяг таких доходів громадян України оцінюється у 35 млрд. грн.

Як сказав Гайдуцький, проведення такої амністії не суперечитиме основним принципам боротьби з відмиванням грошей і не викличе заперечень у FАTF.

В якості позитивного прикладу проведення такої акції заступник голови адміністрації президента навів податкову амністію у Казахстані, що дозволила вивести з тіні $0,5 млрд.

Гайдуцкий підкреслив, що амністія носитиме разовий характер і проводитиметься через банківську систему. На його думку, на її проведення буде потрібно від 3 до 6 місяців.

Він також заявив, що для стимулювання амністії може бути запропонований механізм, коли визначений відсоток від легалізації доходів буде спрямований не на податки, а на індивідуальні пенсійні рахунки або на житлове будівництво.

Гайдуцький підкреслив, що ця міра розглядається в комплексі зі зниженням податкового тиску на доходи громадян і зменшенням відрахувань на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до доручення президента, уряд разом з Національним банком має до 1 березня цього року розробити механізм проведення легалізації не обкладених податком доходів населення, отриманих незлочинним шляхом, через банківську систему, спрямування цих коштів до Пенсійного фонду України на індивідуальні пенсійні рахунки і залучення їх у довгострокове житлове будівництво.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування