Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко дозволив кожному вивезти з України 3 тисячі доларів

Понеділок, 17 лютого 2003, 16:47
Фізичні особи з 16 березня зможуть вивозити з України до $3 тис. без занесення у митну декларацію, тоді як на даний момент ця сума становить $1 тис.

Як повідомив голова Національного банку України (НБУ) Сергій Тігіпко на прес-конференції у понеділок, дане рішення закріплене постановою НБУ №54, яке набирає чинності з 27 лютого.

Крім того, постановою №53, що набирає чинності також 27 лютого, НБУ дозволив фізичним особам здійснювати без наявності індивідуальної ліцензії валютні перекази за кордон для оплати навчання в іноземних вузах на суму до $30 тис.

Такі платежі повинні проводитися через "Укрексімбанк" або через інші банки, які мають у ньому кореспондентські рахунки.

Як пояснив Тігіпко, ця міра введена для уникнення порушень при здійсненні таких переказів. При цьому він підкреслив, що НБУ буде стежити за збереженням чесної конкуренції між банками при наданні цієї послуги, зокрема за тарифами, що встановлюються "Укрексімбанком" для перерахування коштів іншими банками через його коррахунки.

Без ліцензії фізичні особи зможуть здійснювати також перекази за кордон для оплати судових послуг і послуг по похованню громадян, які померли за кордоном (у сумі, підтвердженій відповідними документами), а також перекази для оплати членських внесків у закордонних або міжнародних організаціях (у сумі до $500).

Крім того, без ліцензії фізичні особи зможуть здійснювати перекази нерезидентам для оплати послуг (зокрема, замовлення авіаквитків, бронювання номерів у готелях) на суму до $500 (раніше - до $300).

Тексти вказаних постанов НБУ збирається оприлюднити у вівторок.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування