Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма вимагає від Януковича покарати чиновників, які плюють на людей

Вівторок, 25 лютого 2003, 22:36
Президент Леонід Кучма доручив Кабінету міністрів внести пропозиції щодо притягнення до відповідальності керівних осіб Міністерства екології і природних ресурсів, його територіальних підрозділів за неналежне виконання законів, актів і доручень президента й уряду з питань звернень громадян.

Як повідомила прес-секретар глави держави Олена Громницька, відповідне доручення Кучма підписав за результатами звітів про стан роботи зі зверненнями громадян міністра екології і природних ресурсів України Василя Шевчука і глави Луганської обладміністрації Олександра Єфремова.

Згідно з документом уряд також повинен забезпечити проведення вибіркових перевірок центральних органів виконавчої влади щодо стану виконання указу президента України від 13 серпня 2002 року (№700) "Про додаткові заходи забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення".

Кабінету міністрів також доручено розглянути на черговому засіданні стан виконавчої дисципліни при виконанні доручень глави держави.

Мінекоресурсів доручено невідкладно вжити заходів із виправлення ситуації з розглядом звернень громадян у центральному апараті і його структурних підрозділах, забезпеченням неухильного виконання законів України, актів і доручень президента, спрямованих на реалізацію конституційного права громадян на звернення.

Кучма доручив Луганській обладміністрації підвищити персональну відповідальність керівників місцевих органів влади за якісний і своєчасний розгляд звернень громадян, використання всіх наданих їм прав і можливостей для задоволення обґрунтованих потреб громадян. Також доручено ввести особисту звітність глав райадміністрацій з питань роботи зі зверненнями громадян.

Раді міністрів Криму, обласним, Київській і Севастопільській міським держадміністраціям доручено створити на радіо і телебаченні цикл програм у прямому ефірі під рубрикою "Запитай у влади" періодичністю не менш двох разів на місяць для надання можливості громадянам безпосередньо спілкуватися з керівниками органів виконавчої влади регіонів.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кучма послав чиновників звітувати... до інтернету

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування