Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(О) каже, що не хоче "підвішувати" Януковича

Субота, 15 березня 2003, 13:19
Верховна Рада може прийняти рішення щодо програми дій Кабінету Міністрів вже у квітні, вважає народний депутат, постійний представник уряду в парламенті Володимир Рибак (фракція "Регіони України").

Таку думку Рибак висловив у суботу в Києві в інтерв'ю журналістам після засідання уряду, на якому була затверджена програма діяльності Кабінету Міністрів.

Депутат відзначив, що після того як "у найближчі дні" даний документ буде внесений до Верховної Ради, він буде обговорюватися в парламентських групах, комітетах, фракціях.

"Природно, що програма буде доповнена, і це - нормально. З урахуванням спільної роботи уряду і Верховної Ради, після відпрацьовування остаточного варіанту, програма в квітні буде внесена до сесійного залу парламенту", - сказав він.

Один з лідерів фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук відзначив, що фракція буде підтримувати дану програму, але разом з тим висловив побажання, "щоб вона була більш конкретною".

Він також вважає, що прийняття і реалізація цієї програми є "спільним обов'язком парламенту і Кабінету Міністрів ".

"Ми не хочемо також, щоб уряд був у підвішеному стані, коли в будь-який момент у Верховній Раді може бути внесена пропозиція про його відставку або недовіру", - додав Кравчук.

Він також вважає, що дана програма серйозно дороблена й у ній міститься багато конкретного.

Народний депутат Адам Мартинюк (фракція КПУ) вважає, що головна проблема полягає не в самій програмі, а в тому, що вона є "гострим політичним питанням".

"Якби не було статті в Конституції, що після ухвалення програми уряду Верховна Рада протягом року його не чіпає, жоден уряд програми не приймав би", - сказав він, додавши, що виконати програму "украй нелегко".

За словами Мартинюка, сьогоднішнє обговорення також продемонструвало, що "колеги депутати зловживають професійно-клановим підходом, коли кожний говорив не про програму, а про те, чого в ній не вистачає".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування