За сто днів роботи Януковича є за що похвалити

Понеділок, 3 березня 2003, 09:47
Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що головними здобутками ста днів роботи його уряду є прийняття "реалістичного" бюджету та відміна санкцій FATF.

В інтерв’ю передачі "Панорама" на Першому Національному каналі Янукович зазначив, що головним результатом діяльності на посаді прем'єр-міністра вважає прийняття бюджету. "Ми вважаємо, що він був найбільш реалістичним за останні роки і сподіваємось, що ми його виконаємо", зазначив Янукович.

Другим важливим здобутком він назвав "складну ситуацію введенням санкцій FATF щодо України". На думку Януковича, те, що санкції скасували є "командною" перемогою "виконавчої й законодавчої влади".
"Тут співпраця виконавчої і законодавчої влади, наполеглива праця президента України - усі разом спрацювали таким чином, що була прийнята ціла низка законів, і санкції FATF були відмінені", зазначив Янукович в ефірі.

Третім позитивним моментом своєї роботи протягом ста днів прем'єр назвав співпрацю з колишнім прем'єром Анатолієм Кінахом. "Я вважаю, що уряд був спадкоємцем попереднього уряду", - зазначив Янукович і додав, що використав усе "позитивне", що було напрацьовано попереднім урядом.

Говорячи про майбутній план дій, прем'єр-міністр наголосив, що головною метою є програма дій, "яку відпрацював за короткі терміни уряд". "Сподіваюсь, що ми найближчим часом її остаточно опрацюємо, розглянемо на Кабінеті Міністрів і приймемо як програму, яку будемо подавати до Верховної Ради", зазначив Янукович, і додав, що це буде "вже у березні місяці".

Прем'єр також повідомив, що у роботі буде широко використовувати "звіти керівників усіх рівнів". "Раз на місяць ми будемо підбивати підсумки і дивитись, висловлювати свою думку, щиро дивлячись один одному в очі і казати - що ми виконали за цей час, що нам не вдалося виконати", сказав він.

Говорячи про створення інституту парламентських секретарів в міністерствах і в уряді, Янукович зазначив, що "саме цей інститут парламентських секретарів буде працювати й виконувати ті завдання, які ми сьогодні ставимо перед урядом". Зокрема "напрацювання дієвих законів, створення механізму обговорення й прийняття їх у парламенті, моніторинг виконання цих законів і висновки".

За матеріалами "Огляд телеефіру"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування