Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Янукович займає більш серйозні позиції, ніж інші..."

Четвер, 6 березня 2003, 12:26
Олігарх Олександр Волков був одним із основних керівників останньої виборчої кампанії Леоніда Кучми. Він утратив право входити до президента без доповіді, але залишається своїм у політичних кулуарах. Олександр Волков прокоментував розклад сил напередодні президентських виборів 2004 року в інтерв'ю київському кореспондентові газети Время новостей Світлані Степаненко.

Хто, на ваш погляд, зараз найбільш впливовий в оточенні президента?

Янукович, якому президент запропонував прем'єрство, посідає більш серйозні позиції, ніж інші. Впевнений, що затвердження програми уряду, що дає прем'єру карт-бланш на два роки, пройде в парламенті на ура. Ну а моє віддалення - це природний процес. Леонід Данилович зробив ставку на молодих. Як кажуть, мавр зробив свою справу, може іти... Але не далеко.

Хто, за вашими прогнозами, буде єдиним кандидатом від влади?

Хотілося б, щоб це прізвище назвав сам президент. На розкручування нових уже немає часу, тому кандидата виберуть із тих, хто сьогодні на слуху. Говорять про участь голови президентської адміністрації Медведчука, однак Віктор Володимирович від цієї честі привселюдно відмовився, президент даний факт підтвердив.

Як ви оцінюєте публікації в західній пресі про те, що Волков буде одним із фінансистів кандидата від партії влади?

Якщо Леонід Данилович скаже допомогти названому ним кандидату, буду вважати це за честь.

Чи не відчуваєте ви для себе погрози у недавній заяві генпрокуратури про порушення кримінальної справи за фактом махінацій з російським газом проти дружньої вам фігури - колишнього глави "Нефтогазу України" Ігоря Бакая?

Справа порушена не проти Бакая, а за фактом. Утім, напередодні напружених політичних подій, якими є вибори 2004 року, будь-які методи будуть застосовуватися, для нейтралізації відомих політичних діячів - таких, як я і Бакай, що не раз реалізовували себе у виборчих кампаніях.

Які, на ваш погляд, шанси опозиції у 2004 році? Чи будуть конкурувати рейтинги Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко, або переможуть разом?

Ющенко стане одним із фіналістів першого туру не залежно від того, буде його підтримувати Тимошенко чи ні. У випадку конкуренції Юля програє свій єдиний шанс. Радив би їм домовитися...

Наскільки стабільною, на вашу думку, буде політика президентської адміністрації по відношенню Росії до виборів 2004 року?

США і ЄС "наплєвательські" ставляться до України, не хочуть помічати європейську країну з 50-мільйонним населенням. Росія тут виявляє правильне розуміння проблеми: у Путіна з Леонідом Даниловичем завжди були дружні і добросусідські відносини. Ми ж слов'яни...


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: