Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ніхто не відніме в України право бути Європою - Кучма

Неділя, 9 березня 2003, 14:31
Президент України Леонід Кучма заявляє, що Україна, що є частиною Європи, хоче визначеності у стосунках з Європейським Союзом.

"Україна хоче головного - щоб Європейський Союз визначився стосовно України", - підкреслив Кучма, відповідаючи на питання журналістів у неділю після зустрічі з президентом Словаччини Рудольфом Шустером у готельному комплексі "Поляна" у Високих Татрах (Словаччина).

За його словами, Україна рада, що її найближчі сусіди, такі як Словаччина, Польща, Угорщина, стануть у найближчому майбутньому членами ЄС.

"Однак ми не розуміємо, коли нам пропонують з боку ЄС статус сусіда Євросоюзу", - сказав він, відзначивши: "У нас географічно це право (приналежність до Європи) не можна забрати". Кучма підкреслив, що в ЄС існують різні думки стосовно України.

За його словами, Україна усвідомлює складності, пов'язані з рішенням ЄС про прийняття 10 нових членів. Разом з тим, підкреслив він, "виникає багато питань", коли голова Європарламенту заявляє, що після прийняття до ЄС Румунії, Хорватії і Болгарії процес розширення ЄС потрібно призупинити.

"Не потрібно сидіти і чекати, що з неба впаде", - сказав президент, відзначивши, що Україна хоче визначеності, оскільки від цього залежить економічна політика з країнами-сусідами, зокрема у рамках СНД.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: