Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати хочуть знати, хто втягнув Україну в війну

Вівторок, 1 квітня 2003, 12:42
Фракція Компартії вимагає від міністра закордонних справ Анатолія Зленка й адміністрації президента роз'яснень у зв'язку із заявами президента США Джорджа Буша і посла США в Україні Карлоса Паскуаля про те, що Україна вступила в антиіракську коаліцію.

Про це, виступаючи з парламентської трибуни у вівторок, заявив член фракції КПУ, глава комітету з питань національної безпеки і оборони Георгій Крючков.

Він також заявив, що фракція ініціює процедуру скасування рішення з прийняття закону про направлення спецбатальйону у Кувейт.

Зі слів Крючкова, фракція Компартії вважає, що рішення про направлення батальйону РХБ-захисту у Кувейт було прийняте з порушеннями норм Конституції і закону про порядок направлення частин Збройних сил України до інших держав.

Крючков підкреслив, що, як глава комітету і як народний депутат він намагався не допустити порушень, і подавав керівництву парламенту відповідні пропозиції. Але, зі слів депутата, ці пропозиції були проігноровані.

"Мова йде про справу надзвичайної державної важливості, про реальну загрозу безпеці держави", - заявив він, нагадавши, що у відповідних заявах президента США й американського посла було сказано про те, що Україна й українське керівництво заявили про своє бажання вступити в антиіракську коаліцію.

Крючков підкреслив, що ці заяви явно розходяться з тими заявами, які декларувалися керівниками українських відомств при прийнятті закону про направлення українського РХБ-батальйону до Кувейту.

У той же час, з його слів, членами уряду заяви американської сторони не були спростовані. "Якщо сказане американським президентом і послом США не відповідає дійсності, чому українська влада не спростовує це?", - сказав депутат.

Він також попросив вважати його виступ офіційним запитом до президента України Леоніда Кучми.

У минулу п'ятницю посол США Паскуаль заявив, що Україна зверталася до офіційного Вашингтона з проханням вважати її однією з учасників коаліції країн, які виступають за негайне роззброєння Іраку. Посол відзначив: "Українська влада сказала нам, що вони бажають, щоб їх вважали частиною коаліції".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

МЗС не записував Україну в антиіракську коаліцію

ПРЕЗИДЕНТСЬКА АДМІНІСТРАЦІЯ І МЗС ЗАПИСАЛИ УКРАЇНУ В АНТИІРАКСЬКУ КОАЛІЦІЮ – ПАСКУАЛЬ

Україна сама попросилася у коаліцію проти Хусейна

Буш гордий за Україну. Нового ворога Хусейна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування